Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΑΧΑΪΑ
Σοβαρά προβλήματα σε «Αγιο Ανδρέα» και ΠΓΝ Ρίου

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα στο Νομό Αχαΐας και οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία - Πρόνοια αναδείχτηκαν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς περιοδειών σε χώρους Υγείας και καλώντας το λαό της περιοχής να κάνει την υπεράσπιση της Υγείας του κριτήριο ψήφου.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» είναι εκτός λειτουργίας απ' τον Ιούνη του 2008, εξαιτίας του σεισμού. Εκτοτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου καλείται να σηκώσει το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων όχι μόνο της Αχαΐας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με αποτέλεσμα, και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες και οι ασθενείς να μην εξυπηρετούνται, αναζητώντας λύση στον ιδιωτικό τομέα που βλέπει τα κέρδη του να διογκώνονται. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Εντατικής Νεογνών του Νοσοκομείου «409» που λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να δεχτεί νέα περιστατικά, ενώ και η αντίστοιχη Μονάδα του Ρίου ασφυκτιά.

Η κατάσταση στο νομό αναδεικνύει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που συνειδητά υποβάθμισαν το δημόσιο σύστημα Υγείας, στοχεύοντας στην πλήρη παράδοση του κλάδου στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, υπογραμμίστηκε. Οι σχεδιασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την Υγεία φορτώνουν με επιπρόσθετα βάρη το λαό και τα ασφαλιστικά ταμεία, λεηλατώντας παράλληλα τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου. Στην ίδια λογική κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπέρ της συνύπαρξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, αλλά και ο ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας με το πέρασμα της ευθύνης της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ