Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Ψήφος καταδίκης της αντιασφαλιστικής πολιτικής

Κυβέρνηση και διορισμένη διοίκηση του ΟΑΕΕ επιδιώκουν να φορτώσουν τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργεί η πολιτική τους στις πλάτες των ασφαλισμένων

Σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, η Γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, με αφορμή την απόπειρα αύξησης των δόσεων των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Ταυτόχρονα, επισημαίνει: «Μπροστά στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη καλούμε τους Αυτοαπασχολούμενους - Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - μικρούς Εμπόρους , να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους, τα κόμματα που τόσα χρόνια είναι υπεύθυνα για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την υπέρογκη αύξηση των εισφορών, τις εξευτελιστικές συντάξεις, την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Η Συντονιστική σημειώνει: «Η διορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση του ΟΑΕΕ επιχείρησε αιφνιδιαστικά και προεκλογικά να φέρει για συζήτηση στο ΔΣ τη Δευτέρα 21/9/2009 εισήγηση για πρόσθεση 7ου Διμήνου στις εισφορές των ασφαλισμένων με την απαράδεκτη και απάνθρωπη δικαιολογία ότι οι συνταξιούχοι παίρνουν 14 συντάξεις το χρόνο και γι' αυτό οι σημερινοί ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν, αντίστοιχα, 14 εισφορές. Στην προσπάθειά τους αυτή, είχαν και τη σιωπηρή ανοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στο ΔΣ των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), που, παρότι το γνώριζαν, δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Μετά από την άμεση και δυναμική αντίδραση των αγωνιστικών δυνάμεων και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να αποσύρουν την εισήγηση και την απόφαση».

Και καταλήγει: «Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα, όλους τους αυτοαπασχολούμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ, είναι αποφασισμένοι να επανέλθουν και να υλοποιήσουν την απαράδεκτη αύξηση των εισφορών κατά 16%, πάνω από τις αυξήσεις που επέβαλαν το 2009. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, που 180.000 ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, που ήδη εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι σέρνονται στα δικαστήρια λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ.

Κυβέρνηση και διορισμένη διοίκηση του ΟΑΕΕ επιδιώκουν: Να φορτώσουν τα τεράστια ελλείμματα που δημιούργησε η πολιτική τους, για άλλη μία φορά, στις πλάτες των ασφαλισμένων. Να στρώσουν το δρόμο στη νέα κυβέρνηση, όποια και να' ναι, για τη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα που ετοιμάζουν, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ