Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ
φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ και για την επιτυχία του εκλογικού αγώνα του Κόμματός μας, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αμπ/πων.

Μαρία Λουλέ

***

φωτό

Στη μνήμη του ΛΕΩΝ ΑΥΔΗ. Στα εννιά χρόνια που λείπεις, μικρή προσφορά στη μεγάλη αλήθεια που ήσουν και που υπηρέτησες, φίλοι και σύντροφοι προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Δικηγόρων, 350 ευρώ.

φωτό 2

Στη μνήμη των συντρόφων μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΤΑ και ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟ Αμπελοκήπων για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ. Ετσι τιμάμε τους αγωνιστές πρώτης γραμμής.

Συντροφικά Γιάννης Πρωτόπαπας

****

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΑΡΜΠΙΛΙΑ, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη του 2009, και αντί για στεφάνι, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ζωγράφου.

Η εξαδέλφη του Σαβριδά Βιολέττα

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας μάνας ΑΘΗΝΑΣ ΣΤ. ΛΟΓΑΡΑ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελληνορώσων, για τις ανάγκες του εκλογικού αγώνα.

Γιάννης Μποζίκης - Καντινιέρης

***

φωτό 2

Στις 5 Οχτώβρη 2000 «έφυγε» ο αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Πέθανε πιστός στο Κόμμα.

Επίσης, στις 26 Σεπτέμβρη του 2001 «έφυγε» ο σύζυγός μου ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ, οπαδός - ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μου προσώπων προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τις εκλογές.

***

Για τον αγαπημένο μας συγγενή, ξεχωριστό καθηγητή και καλό σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΑ προσφέρουμε, αντί στεφάνου, στο Κόμμα 300 ευρώ.

Οι οικογένειες:

ΑΥΔΗΣ ΛΕΩΝ
ΑΥΔΗΣ ΛΕΩΝ
Αγγελικής Καμπάνη

Νικολάου Φ. Καμπάνη

Γιάννη Καμπάνη

* Για τον αγαπημένο μας εξάδελφο ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΑ προσφέρουμε, αντί στεφάνου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οικογένεια: Δ.Κ.

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΟΥ, του γαμπρού μου ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΙΝΑ και των φίλων μου: ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΑΤΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Νέου Κόσμου για τον προεκλογικό αγώνα.

Κων/νος Σοφός

***

φωτο

Προσφορά στη μνήμη του ΑΡΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Αρη μου, στις 15 Οκτωβρίου έχεις τα γενέθλιά σου που εδώ και 5 χρόνια και κάτι τα γιορτάζεις με τη γιαγιά, τον παππού, τους θείους. Εγώ, Αρη μου, σε γιορτάζω εδώ με ποτάμια δάκρυα και σου αφιερώνω ποιήματα και τραγούδια.

Πού βράδιασες αστέρι μου κι αργεί να ξημερώσει;/ Πού άργησες, πού νύχτωσες και γυρισμό δεν έχεις;/ Πού πήγες τώρα αϊτέ με τα πλατιά φτερά σου/ και στο γοργό σου πάτημα στ' αντρίκιο περασμά σου/ πού είσαι και δεν έρχεσαι να κάτσεις στο τραπέζι/ έμεινε το ποτήρι σου απείραχτο γιομάτο.

Πού είσαι στάλα της αυγής και δίψασε ο κάμπος/ Εσύ γελούσες κι έφεγγαν ψηλά τα κορφοβούνια/ και κελαηδούσαν τα πουλιά κι ανθίζαν τα λουλούδια.

Στην άσβεστη μνήμη σου προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 150 ευρώ στον αγώνα για τις εκλογές, μέσω της ΚΟ Ανθούπολης.

Η θείτσα σου Βάσω Ζαχαριά

***

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών από τη Νέα Ζίχνη Σερρών που έπεσαν στις μάχες είτε ως ΕΛΑΣίτες, είτε ως μαχητές του ΔΣΕ πολεμώντας για μια δίκαιη ειρηνική και σοσιαλιστική κοινωνία, χωρίς ξένους αφέντες, ο Μιχάλης Κωσταντζίκης προσφέρει, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

***

φωτό 2

Ο ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ που πέθανε πριν 7 χρόνια, στη ζωή του αγωνίστηκε για να δει καλύτερες μέρες ο λαός μας. Τους αγώνες αυτούς τους πλήρωσε με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες: Μακρονήσι, Γιούρα, Αϊ Στράτη, Παρθένι Λέρου.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια στην Ασφάλεια. Καταδικάστηκε σε θάνατο με απόφαση εκτάκτου στρατοδικείου και τον Ιούνη του 1948 εκτελέστηκε.

Στη μνήμη των συντρόφων μου, λαϊκών αγωνιστών προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Σαφράμπολης για τον προεκλογικό αγώνα του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά τους Δέσποινα Βενετσανοπούλου

***

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα της ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ, η κόρη του Ιωάννα πρόσφερε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, συμβολή στην επιτυχία της εκλογικής μάχης του Κόμματός μας στις 4 Οκτώβρη. Το Γιώργο Νταβατζή, μαχητή του ΔΣΕ, αιχμαλώτισαν σε μάχη, τραυματία, κυβερνητικές δυνάμεις, μαζί με άλλους συντρόφους τους και τους εκτέλεσαν επιτόπου κατά τις οδηγίες των αφεντικών τους.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΛΔΙΣΑΚΟΥ, που πρόσφατα μας άφησε - διετέλεσε γραμματέας του ΕΑΜ Παλιού και Νέου Ψυχικού στην κατοχή και πρώτος πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ παλιού και Νέου Ψυχικού -, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα, 200 ευρώ.

ΠΕΑΕΑ Παλιού και Νέου Ψυχικού

***

Στη μνήμη των γονιών μας, ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που εκτελέστηκε στην Αίγινα, ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ομαδική δολοφονία με τα παιδιά μας: ΜΙΛΤΙΑΔΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (αδέλφια μου), ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που σκοτώθηκε στο ΔΣΕ στα Πιέρια, ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, σκοτώθηκε στο ΔΣΕ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ με 18 χρόνια φυλακές και εξορία. Επίσης ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, δεύτερο γραμματέα του αγροτικού κόμματος που δολοφονήθηκε, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ που δολοφονήθηκε, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟ τεταρτοετή φοιτητή Ιατρικής που τον απήγαγαν από τη φυλακή και τον δολοφόνησαν, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟ μαχητή στο ΔΣΕ που σκοτώθηκε, ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΕΥΜΟΡΦΙΑ που πέθανε χιλιοταλαιπωρημένη και ΧΑΡΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, με 18 χρόνια φυλακή και εξορία.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
Προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 500 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.


ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΜΠΙΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΡΜΠΙΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΔΙΣΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΔΙΣΑΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ