Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσφορά από το Τορόντο

Σύντροφοι και φίλοι μετανάστες από το Ανατολικό, Βόρειο και Δυτικό Τορόντο Καναδά συγκέντρωσαν και πρόσφεραν στο ΚΚΕ το ποσό των 850 δολαρίων. Συγκεκριμένα, προσφέρουν οι: Λουκάς Παπαϊωάννου 200 δολάρια, Παναγιώτα Νικολάου 100 δολ., Χαρίλαος Παναγιωτίδης 100 δολ., Α. Μ. 100 δολ., Γιάννης και Μέλι Ρέτσος 100 δολ., Θανάσης Παρλάνης 200 δολ., και Α.Π. 50 δολάρια.

«Δηλώνουμε και δίνουμε τη διαβεβαίωση, αναφέρεται σε σημείωμά τους, πως: Θα συνεχίσουμε την ενίσχυσή μας προς το Κόμμα της εργατικής τάξης, το τιμημένο ΚΚΕ, που, πάνω από 90 χρόνια από τη γέννησή του, δε σταμάτησε να αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

Επίσης, με αφορμή την προσπάθεια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ να ταυτίσει τον κομμουνισμό με τον φασισμό, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ταύτιση που επιχειρείται, όπως και από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Γνωρίζουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας πως η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο αντικομμουνισμός υπάρχει ως επίσημο δόγμα της αστικής εξουσίας, ανεξάρτητα αν αυτή έχει κοινοβουλευτική ή ανοιχτά δικτατορική μορφή.

Οσο κι αν πασχίζουν να παραχαράξουν την Ιστορία εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασιστικό ναζιστικό τέρας που κατατροπώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό - το κομμουνιστικό κίνημα και οι προοδευτικές δυνάμεις της ανθρωπότητας ήταν αυτές που τον αντιπαλέψανε και με αμέτρητες θυσίες τον νίκησαν. Αργά ή γρηγορότερα, όμως, όσο και να πασχίζουν, προσπαθώντας με τον χυδαίο αντικομμουνισμό να προστατέψουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους (όπου εκατομμύρια σκοτώνονται με τους πολέμους, εκατομμύρια οι άνεργοι, φτωχοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, οι κατατρεγμένοι που το σάπιο ιμπεριαλιστικό σύστημα δημιουργεί), οι λαοί γνωρίζουν από τα διδάγματα της Ιστορίας πως ο καπιταλισμός δεν έχει μέλλον. Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ