Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
Φτηνή δημαγωγία, άκρατος λαϊκισμός

Στόχος να συγκαλυφθεί ο βαθιά αντιδραστικός χαρακτήρας της πολιτικής του

Επέμεινε και χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης στην πρότασή του να αναληφθούν δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία ότι θα απαλλαγεί από φορολογία και ελέγχους, προκειμένου να «εισάγει» στη χώρα χρήμα που είναι «στοιβαγμένο» σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. Μάλιστα, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις, αλλά και για να καλλιεργήσει την άποψη ότι αυτή η πρόταση συμφέρει όλους, άθροισε στην πλουτοκρατία με τις παχυλές τραπεζικές καταθέσεις και όσους εργαζόμενους τυγχάνει να έχουν μια ελάχιστη αποταμίευση για ώρα ανάγκης.

Οπως είπε («ΑΛΤΕΡ»), «οι Ελληνες έχουν τα λεφτά; Τα έχουνε. Απλά τα έχουνε σε σεντούκια ή σε τράπεζες της Ελβετίας. Η πρόταση είναι να έρθουν εδώ τα λεφτά λέγοντας σε όλους αυτούς ότι για τρία χρόνια δε φορολογούνται, δεν τους ελέγχουμε πού τα βρήκαν» (...) «εάν τα λεφτά αυτά έρθουν εδώ, εάν βγουν τα λεφτά από τα σεντούκια, από ένα μάθημα που έκανε ο δάσκαλος χωρίς να πάρει απόδειξη, από ένα ρεπορτάζ που έκανε ο δημοσιογράφος χωρίς να πάρει απόδειξη, από δύο βιβλία που κράτησε ο λογιστής χωρίς να πάρει απόδειξη (...) να σταματήσουν για 3 χρόνια το πόθεν έσχες, τα τεκμήρια...».

Οι εθνικιστικοί τόνοι δεν έλειψαν απ' τη συνέντευξή του όταν επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος σε νομό της Θράκης. Είπε συγκεκριμένα: «Βλέπω ότι η αυθάδεια του Τούρκου αυξάνει. Και έχει αρχίσει να δημιουργείται εις τον Χριστιανικό λαό της περιοχής ένα φοβικό σύνδρομο απέναντι στο πανίσχυρο Τουρκικό προξενείο το οποίο ελέγχει εν πολλοίς το σύνολο της Θράκης».

Ο Γ. Καρατζαφέρης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του ΛΑ.Ο.Σ. για την πρόταση στον Η. Ψινάκη να είναι υποψήφιος. Αρνήθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και τις υποβίβασε σε επιφυλάξεις που διατυπώνονται από ορισμένους, έπλεξε το εγκώμιο του Ψινάκη, λέγοντας πως «είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Ισως είναι ευφυέστερος από πάρα πολλούς συναδέλφους στο κοινοβούλιο». Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και άλλων προσώπων αντίστοιχης ...στάθμης, απάντησε: «Προσπαθώ να βρω πρόσωπα που θα φέρουν στην πολιτική εκείνους που της έχουν γυρίσει την πλάτη. Τα νέα παιδιά ή ακόμα και εκείνες τις γυναίκες των μεσημβρινών ζωνών της τηλεόρασης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ