Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Μιλάει το πρόγραμμά τους

Το ψευδεπίγραφο σύνθημα που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το 2007 από τη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου: «θα φορολογήσω τους πλούσιους και θα ενισχύσω τους αδύναμους», επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην επικαιρότητα ενόψει των πρόωρων εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ στην επιχείρηση υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου ισχυρίζεται ότι θα επιφέρει «φορολογική δικαιοσύνη». Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Ποιους αφήνει στο «απυρόβλητο» και ποια μέτρα αποτελούν εμπαιγμό για τους εργαζόμενους; Μια ματιά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι αποκαλυπτική.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος» και προτείνει:

-- «Το πάγωμα των φορολογικών συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων που σήμερα βρίσκονται στο 25%». Αξίζει να σημειωθεί ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία έχουν μειώσει κατά 20% (από 45% στο 25%) τους φόρους που πληρώνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

-- «Ολα τα εισοδήματα, από εργασία, από μερίσματα, από ενοίκια, από υπεραξίες, θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα, έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή». Δηλαδή τα εισοδήματα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των εισοδηματιών να φορολογούνται με τον «ίδιο ενιαίο φορολογικό συντελεστή» βάσει του οποίου θα φορολογούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν υπάγονται στο «αφορολόγητο όριο». Τη συγκεκριμένη θέση προωθεί και η ΝΔ προτείνοντας «ενιαίο συντελεστή φορολογίας», της τάξης του 25%!

-- «Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη που μένουν στην επιχείρηση και επενδύονται παραγωγικά». Πρόκειται για σαφή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να φορολογήσει με «χαμηλό συντελεστή» τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχύσει το κεφάλαιο και τη διαδικασία συγκεντροποίησής του.

-- «Την κατάργηση του νόμου της ΝΔ για τη φορολόγηση στα ακίνητα και θα επαναφέρει τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».1) Ωραίο το παραμύθι αλλά τον ίδιο νόμο είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και το 1982, ο οποίος καταργήθηκε πριν καν εφαρμοστεί (!!) Μάλιστα την κατάργηση του νόμου, ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μ. Δρετάκης, την πληροφορήθηκε από την τηλεόραση! 2) Επίσης, η συγκεκριμένη θέση του ΠΑΣΟΚ δεν καθορίζει τι θεωρείται «μεγάλη περιουσία» και ποιοι απαλλάσσονται. Καθώς και επίσης, αν θα αφορά την πρώτη κατοικία ή όχι.

--«Ενιαίο όριο αφορολόγητου εισοδήματος για όλους» και «τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας». Πρόκειται για «δεσμεύσεις» που είχαν αναλάβει ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και φυσικά δεν υλοποίησαν ποτέ.

-- «Αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου». Αποτελεί σαφέστατες δεσμεύσεις για παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και νέες περικοπές στις κοινωνικές παροχές...

Πάνω σ' αυτούς τους πυλώνες, λοιπόν, κινείται το «δίκαιο φορολογικό σύστημα» που αναμασά το ΠΑΣΟΚ. Ενα «σύστημα» που αποτελεί συνέχεια των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων του δικομματισμού, οι οποίες κατά συρροή και εναλλάξ χαρίζουν δισ. ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές φορτώνοντας τα βάρη στο λαό. Είτε «άμεσα» είτε «έμμεσα», όπως την περίοδο 2000 - 2004 όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αύξησε τους έμμεσους φόρους κατά 23,5%!


Π.Θ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορυμαγδός από ασήκωτα χαράτσια με αναδρομική ισχύ(2012-11-18 00:00:00.0)
Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κρίση(2011-01-09 00:00:00.0)
Φορολογική πολιτική σε αντιλαϊκή τροχιά(2009-09-20 00:00:00.0)
Στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων(2003-12-25 00:00:00.0)
Η οικονομία αντέχει για νέες παροχές στο κεφάλαιο(2002-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ