Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικίνδυνος αντίπαλος για το σύστημα το ΚΚΕ

Μεγάλη συγκέντρωση χτες στη Σταυρούπολη, με ομιλήτρια την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που έδειξε την ετοιμότητα των κομμουνιστών να δώσουν με αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα τη μάχη των εκλογών, αλλά και την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα του ΚΚΕ στον εργαζόμενο λαό, μετατράπηκε η εκδήλωση - συζήτηση, που έγινε χτες το βράδυ στη Σταυρούπολη, στο χώρο που θα φιλοξενήσει από σήμερα το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Θεσσαλονίκη και στην οποία μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στη σημασία των εκλογών, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι αποτελεί κορυφαία πολιτική αναμέτρηση που για το ΚΚΕ είναι απόλυτα συνδεδεμένη και ενταγμένη με τις μορφές πάλης που έχει στη διάθεσή του ο λαός στην αναμέτρησή του με την κυρίαρχη πολιτική, με την κυρίαρχη τάξη εξουσίας.

Ως μια τέτοια μάχη, λοιπόν, κάλεσε και το λαό να δει τις εκλογές και από την κάλπη να αποκρυσταλλωθεί η ικανότητα και η απόφασή του να αντιπαλέψει την κυρίαρχη πολιτική.

Παρουσιάζοντας τι είναι δυνατό να γίνει και ταυτόχρονα αναγκαίο σ' αυτές τις εκλογές, σημείωσε ότι πρέπει, και η φιλελεύθερη ΝΔ, και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, να χάσουν. Και προσδιόρισε ότι κριτήριο θετικής έκβασης θα αποτελέσει το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Αν δε συνδυαστούν και τα δύο η επόμενη μέρα, οι επόμενοι μήνες, τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα, είπε.


Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βγάζουν το συμπέρασμα ότι αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν διαφορές, ότι ακολουθούν ίδια πολιτική. Σημείωσε όμως ότι αυτή η δυσαρέσκεια δεν εκφράζεται στην κάλπη με τη δύναμη και την ένταση που έχει. Τόνισε ότι με την αποχή στις ευρωεκλογές η ψήφος πήγε στράφι. Διότι όπως εξήγησε, η ΝΔ δε διορθώθηκε. Μόλις προχτές, άλλωστε, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι τέλειωσε η ήπια περίοδος πρέπει να παρθούν πιο άγρια μέτρα. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συντηρήσει και να αναπαράξει ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχουν διαφορές

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι, αν δεν αποδυναμωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο λαός θα μετατραπεί σε συνένοχο της αντιλαϊκής πολιτικής που θα ακολουθήσουν, είτε έρθει ο ένας, είτε έρθει ο άλλος στην κυβέρνηση. Θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο του και θα απελευθερωθούν από όποιους δισταγμούς έχουν για να προχωρήσουν στη νέα πιο άγρια επίθεση. Διέξοδο δεν αποτελούν ούτε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι Οικολόγοι που λένε ότι δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ γιατί θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, μερίδιο στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ούτε και το κόμμα του Καρατζαφέρη, ο ΛΑ.Ο.Σ. Ο αντίπαλος που είναι επικίνδυνος, είναι το ΚΚΕ, είπε και ξεκαθάρισε ότι στην κάλπη κρίνεται η συνολική πολιτική όχι η επιμέρους. Και κάλεσε το λαϊκό κίνημα να τους αλλάξει τα φώτα, να τους παρεμποδίσει, να αποσπάσει κατακτήσεις, να δυναμώσει την αντεπίθεση.

Στην προπαγάνδα περί αυτοδύναμης κυβέρνησης να απαντήσουν με αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, έχει θέσεις που αφορούν το χτες, το σήμερα, το αύριο ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεσης. Εχει πολιτική συμμαχιών που δεν είναι κομπρεμί για τις καρέκλες και τις θέσεις. Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια πολιτική να μην ελπίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερο από τη ΝΔ. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, στο πλαίσιο του συστήματος δεν υπάρχει. Εμείς δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία, είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ. Ολα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Με εμπιστοσύνη στο λαό αλλά και απαιτητικότητα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ