Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αυθαιρεσίες ακόμα και για την έναρξη των μαθημάτων

Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος το σχολικό έτος σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας! Πρόκειται για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Μπακογιάννη», όπου αυθαίρετα, τα μαθήματα ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει ότι μόνο το υπουργείο Παιδείας μπορεί να ορίσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Προκλητικά, δε, ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων ισχυρίζεται ότι δε γίνονται μαθήματα, αλλά ...επιλύονται απορίες μαθητών της Γ' Τάξης του Λυκείου, μετά από πρωτοβουλία των καθηγητών και όχι της διεύθυνσης του σχολείου!! Εριξε, δηλαδή, το «μπαλάκι» των ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο σχολείο.

Πρακτικά με αυτήν την κίνηση το εκπαιδευτήριο καταπατά την αρχή της ισοτιμίας, αφού οι μαθητές του θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα μαθήματα απ' ό,τι οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων.

Αυτό που γίνεται σαφές, είναι ότι η ασύδοτη δράση των μεγαλοσχολαρχών συνεχώς εντείνεται, στο βωμό της αύξησης των υπερκερδών τους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Παιδείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπει το δικαίωμα στη μόρφωση σε εμπόρευμα. Και στα πλαίσια αυτής της πολιτικής οι επιχειρηματίες που λυμαίνονται το χώρο της Παιδείας βρίσκουν άσυλο, ώστε ανενόχλητοι ν' αυθαιρετούν κυνηγώντας το κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ