Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10466

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Αύριο στις 6μμ στην Πλατεία Συντριβανίου το αγωνιστικό ραντεβού

Αύριο Σάββατο, 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου πραγματοποιείται το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στο οποίο καλεί και η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, στους πράσινους και μπλε πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές στο κίνημα.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΔΡΑΣΗΣ για πιο ισχυρό ΚΚΕ πιο ισχυρό κίνημα
  • Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Πλατύ κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για συμμετοχή στη μάχη και την ενίσχυση του ΚΚΕ με χιλιάδες νεανικές - ανυπότακτες ψήφους, στις εκλογές, από το ΚΣ της Οργάνωσης

Καλούμε σε πανστρατιά δράσης, όχι μόνο τα μέλη του Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, όλους τους φίλους και οπαδούς, αλλά και όλους εκείνους που είχαν στο νου τους να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά μπήκαν στο κατασκευασμένο ρεύμα της αποχής, πιστεύοντας ότι έτσι θα ασκήσουν πίεση.

Τους καλούμε να πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη και ενεργητικά να αναδείξουν ότι η πραγματική αντίθεση, η πραγματική αναμέτρηση διεξάγεται από τη μια μεριά από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη από την πλευρά του ΚΚΕ. Αυτό είναι το σημείο της διαφοράς, το σημείο που χωρίζουν οι δρόμοι και ξεκινάνε οι δρόμοι της διαφορετικής πολιτικής, του διαφορετικού τρόπου και δρόμου ανάπτυξης.

Απόδειξη για αυτό είναι μία. Η ΝΔ το 2004 δεν άλλαξε κανένα νόμο του ΠΑΣΟΚ, αντεργατικό και αντιλαϊκό, πάτησε σε αυτούς και τους έκανε χειρότερους, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δε δηλώνει ότι θα καταργήσει συγκεκριμένους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, νόμους ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς, αλλά υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια πάνω στο άθικτο έργο και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ.

Σε αυτήν την αναμέτρηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγουν αποδυναμωμένοι, δυνατότερο το ΚΚΕ για να γίνει δυνατότερο το κίνημα αντίστασης και αποτελεσματικής αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  3,    6  -  8,    21

Μαζική καταδίκη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν από τις εκλογές να βγει ισχυρή κυβέρνηση - όχι για το λαό, αλλά για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και μετά απ' αυτήν - ικανή να πάρει νέα, πιο άγρια μέτρα σε βάρος του λαού. Θέλουν χειραγωγημένο, υποταγμένο το λαό στην πολιτική του κεφαλαίου και εμφανίζουν την καπιταλιστική οικονομία η μεν ΝΔ ως εθνικό ζήτημα, το δε ΠΑΣΟΚ ως υπόθεση όλων των παραγωγικών τάξεων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θέλουν, δεν μπορούν να πάρουν φιλολαϊκά μέτρα. Τα άλλα κόμματα δεν έχουν πολιτική σύγκρουσης με τους επιχειρηματίες, είναι με την ΕΕ, επομένως δεν μπορούν να έχουν φιλολαϊκή διέξοδο. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιμετωπίσει την πολιτική του δικομματισμού και του κεφαλαίου, ακριβώς επειδή έχει πολιτική ρήξης με τα μονοπώλια, εντάσσοντας τη δύναμη που του δίνει ο λαός στην πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών του, για το δικό του δρόμο ανάπτυξης χωρίς αφεντικά. Ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια, να βγει πιο δυνατός από τις εκλογές. Ψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ, αποδυναμώνοντας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.



ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ορυκτός πλούτος να γίνει λαϊκή περιουσία

ΣΕΛ.  15
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «WIND»
Υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απόλυσης

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Να αρθεί αμετάκλητα η απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ