Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Προηγείται ο Καρζάι

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Διευρύνεται το προβάδισμα του απερχόμενου Προέδρου Χαμίντ Καρζάι έναντι του κυριότερου αντιπάλου του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών της προηγούμενης Πέμπτης. Με καταμετρημένο το 17%, ο Καρζάι φέρεται να συγκεντρώνει 42,3% και ο Αμπντουλάχ το 33,1%, ενώ, όπως τουλάχιστον επισήμως υποστηρίζεται, συνεχίζεται και η εξέταση των εκατοντάδων καταγγελιών για νοθεία που έχουν κατατεθεί.

Την ίδια στιγμή, στο νότο οι Ταλιμπάν με ανακοίνωσή τους μιλούσαν για προβοκάτσια και «ένιπταν τας χείρας τους» για την πενταπλή βομβιστική επίθεση, της Τρίτης, στην Κανταχάρ που στοίχισε τη ζωή σε 43 πολίτες, τραυμάτισε 66. Οι έρευνες, στο σημείο, για τον εντοπισμό αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια των δεκάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, συνεχίζονταν και χτες.

Τέλος, ν' αναλάβει ενεργότερο ρόλο στους κόλπους της κατοχικής νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν αναμένεται να ζητήσει από την Αγκυρα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Ο Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, επιμένει ότι η παρουσία «μουσουλμάνων στρατιωτών στην πρώτη γραμμή θα λειτουργήσει καταλυτικά». Η τουρκική ηγεσία, προς το παρόν, επιμένει ότι ο στρατός της «καλό είναι να περιορίζεται στην Καμπούλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ