Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» / ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Φωτίζουμε τη διέξοδο που προτείνει το Κόμμα μας

Στις 4 και 5 Σεπτέμβρη στο Βόλο, 6 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα, 11 και 12 Σεπτέμβρη στη Λάρισα, 13 Σεπτέμβρη στην Καρδίτσα, οι εκδηλώσεις στους θεσσαλικούς νομούς

Από τις εκδηλώσεις παλιότερου Φεστιβάλ στη Λάρισα
Από τις εκδηλώσεις παλιότερου Φεστιβάλ στη Λάρισα
Σημαντική πολιτική παρέμβαση - ταυτόχρονα και κοινωνική και πολιτιστική - θ' αποτελέσουν οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 4 και 5 Σεπτέμβρη από το Βόλο, συνεχίζονται την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα, στις 11 και 12 Σεπτέμβρη στη Λάρισα και καταλήγουν την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στην Καρδίτσα.

Οπως επισημαίνει, μιλώντας στον «Ρ», ο Θ. Μπιζαϊντές, μέλος του ΚΣ και γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, «οι εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ διεξάγονται σε μια περίοδο που εντείνεται η προσπάθεια της άρχουσας τάξης να φορτώσει τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στην πλάτη του λαού, να προωθήσει ακόμη πιο βαθιά τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα μέτωπα. Η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια της νεολαίας και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων είναι έκδηλη και ολοένα εντείνεται, όπως και οι προσπάθειες για αναζήτηση διεξόδου μέσα σ' αυτές τις συνθήκες».

Και συνεχίζει: «Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ "Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα" μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε την κουβέντα με τη νεολαία για τους δυο δρόμους ανάπτυξης που ανοίγονται μπροστά της, να συζητήσουμε για τα επιτεύγματα του Σοσιαλισμού, για τη ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητα της ανατροπής της σημερινής εξουσίας των μονοπωλίων. Να απαντήσουμε στην αντικομμουνιστική επίθεση και στις λασπολογίες των αστών. Στόχος, επομένως, και των εκδηλώσεων στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας δεν είναι άλλος παρά, μέσα από τη σκοπιά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην περιοχή μας, να φωτίσουμε τη διέξοδο που προτείνει το Κόμμα μας. Αυτή την προσπάθεια θα υπηρετεί ο χώρος των φεστιβάλ, τα θεματικά περίπτερα, οι συζητήσεις που θα γίνουν. Βασικές ενότητες θα είναι αυτές της παιδείας, των εργασιακών, της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού από τη σκοπιά των μεταναστών και της αγροτικής οικονομίας που απασχολεί την περιοχή μας».


Αναφερόμενος στις πολιτιστικές δραστηριότητες, σημειώνει ότι μ' αυτές «εκφράζεται, για μια ακόμη χρόνια, η στήριξη στην ερασιτεχνική δημιουργία και πολύ περισσότερο η εμπιστοσύνη των νέων δημιουργών στην Οργάνωσή μας, στην αυθεντικότητα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, παρά τις όποιες προσπάθειες της άρχουσας τάξης να τους εντάξουν σε διάφορα φεστιβάλ υποκουλτούρας και ενσωμάτωσης. Επίσης, σε όλους τους νομούς μέρος του προγράμματος θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Γ. Ρίτσου, για να απαντήσουμε στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να αποσυνδέσει - αφού δεν μπόρεσε να σβήσει - το όνομά του και την ποίησή του από την ιστορία του λαϊκού κινήματος, του Κόμματός μας».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «βασική επιδίωξη της Οργάνωσης είναι, μέσα από τις προφεστιβαλικές και τις κεντρικές εκδηλώσεις, να φέρουμε σε επαφή τη νεολαία με τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του Κόμματός μας».

Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη σημασία θα έχουν οι πολιτικές ομιλίες στελεχών του ΚΚΕ, καθώς θα δώσουν το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων, θα προβάλουν τις θέσεις του Κόμματος σχετικά μ' αυτές και, βεβαίως, τη στρατηγική του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό. Στο Βόλο θα μιλήσει ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Λάρισα ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα Τρίκαλα ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και στην Καρδίτσα η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οσον αφορά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο Βόλο, την Παρασκευή 4/9, συναυλία θα δώσουν οι Κατσιμίχας - Ξυδούς, ενώ στη Λάρισα, την Παρασκευή 11/9, οι Διονύσης Τσακνής, Αποστόλης Ψυχράμης, Φιόνα Τζαβάρα και το Σάββατο, 12/9, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ζίνα Αρβανιτίδη.

Θα συμμετάσχουν, επίσης, πλειάδα νεανικών μουσικών συγκροτημάτων ροκ, καθώς και συγκροτήματα λαϊκής, ρεμπέτικης και δημοτικής μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ