Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Το καταστροφικό τους έργο συνέχιζαν και χτες οι πυρκαγιές σε Κάρυστο, Ζάκυνθο και Σκύρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όλες οι πυρκαγιές, εκτός από αυτή στην Κάρυστο, βρίσκονταν σε ύφεση, όμως παρέμεναν επικίνδυνες καθώς οι δυνατοί άνεμοι ευνοούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά στην Κάρυστο, τριγύριζε, όπως και προχτές, τα χωριά Μετόχι και Αετός, προξενώντας καταστροφές σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά και σε σπίτια. Μάλιστα, τα αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλές ρίψεις νερού λόγω των μεγάλων κυμάτων στη θάλασσα. Παράλληλα, δημιουργήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτρικού στο Μετόχι.

Από την άλλη, σε ύφεση ήταν οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και ειδικότερα στα χωριά Μαριές και Στρογγυλό, ενώ δύο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν στο Μέγα Αμπέλι του Δήμου Αρτεμισίων και έξω από το χωριό Κοιλιωμένος. Ιδια κατάσταση και στη Σκύρο, όπου τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Υπό έλεγχο τέθηκαν νωρίτερα οι φωτιές σε Καμαρωτή Χίου, Ανω Καλλιθέα Αχαΐας και Παναγίτσα του Δήμου Λεβιδίου Τρίπολης.

  • Χτες, εκτός από τα δύο ιταλικά καναντέρ, συμμετείχαν στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών, τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη, δύο ισπανικά και ένα τούρκικο. Παράλληλα, ρίψεις νερού στον Κιθαιρώνα, πραγματοποιούσε το κυπριακό ελικόπτερο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ