Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΣΥΡΙΑ
Στην Τεχεράνη ο Ασαντ με «αποστολή»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Με τον Ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επρόκειτο να συναντηθεί, χτες βράδυ, ο Σύρος Πρόεδρος Μπάσαρ αλ Ασαντ, που έφτασε στην ιρανική πρωτεύουσα. Επισήμως, σκοπός της επίσκεψης του Ασαντ είναι οι διμερείς (ούτως ή άλλως) καλές σχέσεις των δύο χωρών. Ανεπισήμως, πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ασαντ θα παρέμβει στην ιρανική ηγεσία με στόχο την απελευθέρωση της νεαρής Γαλλίδας καθηγήτριας που συνελήφθη στις μετεκλογικές ταραχές του Ιούνη.

Η 23χρονη Ρέις αφέθηκε την περασμένη εβδομάδα ελεύθερη με αναστολή αλλά δεν της επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα. Ο Ασαντ εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω και από την οριστική απελευθέρωση του Ιρανο-γάλλου υπαλλήλου της γαλλικής πρεσβείας, που είχε συλληφθεί, επίσης την ίδια περίοδο.

Οι συλληφθέντες στις μετεκλογικές ταραχές παραμένουν στην επικαιρότητα, καθώς η «μεταρρυθμιστική» πλευρά επιμένει στις καταγγελίες για βασανιστήρια και βιασμούς στα κρατητήρια. Χτες, ο «μεταρρυθμιστής» προεδρικός υποψήφιος Μεχντί Καρουμπί, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Αλί Λαριτζάνι, ζητά να συναντηθούν προκειμένου να του παρουσιάσει τις σχετικές αποδείξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ