Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10453

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κόλαση φωτιάς στη Βιομηχανική Ζώνη Θριασίου

Eurokinissi

Μεγάλη πυρκαγιά μέσα στη Βιομηχανική Ζώνη έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων και κατοίκων. Για άλλη μια φορά αναδείχτηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε θέματα πυρασφάλειας και πρόληψης βιομηχανικού ατυχήματος. Στις φλόγες βρέθηκαν και άλλες περιοχές της χώρας.


ΣΕΛ.  20  -  21

ΚΚΕ: ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΦΟ ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη
  • Σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων έχουν επιδοθεί όλο τον τελευταίο καιρό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, πατώντας πάνω σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ, ή έχοντας τη στήριξή του, προωθεί νομοσχέδια και μέτρα που πλήττουν άμεσα κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, τα δυο κόμματα του κεφαλαίου επιχειρούν, με τη συνενοχή των αστικών ΜΜΕ, να τραβήξουν την προσοχή του λαού σε ψευδεπίγραφες αντιπαραθέσεις και ανούσιες λεπτομέρειες, με αφορμή το υπαρκτό σκάνδαλο της «ΖΗΜΕΝΣ», που έτσι κι αλλιώς μεθοδεύεται η συγκάλυψή του.
  • Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε δράση για την Κοινωνική Ασφάλιση, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, κατά της ανεργίας και της φορολογίας, κατά των κερδών της πλουτοκρατίας. Σε αυτά, και συνολικά, οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συμπίπτουν. Ολη η φιλολογία περί διαφάνειας στοχεύει να συγκαλύψει τη σύμπτωση της πολιτικής τους, ενώ βολεύονται να αποπροσανατολίζουν με τους Χριστοφοράκους. Να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη με τη δράση και με την ψήφο.

ΣΕΛ.  7

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σθεναρή απάντηση στους κράχτες του αντικομμουνισμού

Με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις πόλεις, σε τόπους μαρτυρίων, φυλακίσεων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών αντιφασιστών, οι Οργανώσεις του Κόμματος σε όλη τη χώρα οργανώνουν την αντίσταση του λαού στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία παραχάραξης της Ιστορίας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό. Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση - εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ.


ΣΕΛ.  8  -  9

Κόμματα - μαριονέτες;

Οι δυνάμεις που υπηρετούν ή δεν αμφισβητούν το αστικό πολιτικό σύστημα παρουσιάζουν σαν μέτρο διαφάνειας και «αυτοκάθαρσης» την προωθούμενη ρύθμιση για την αποκλειστική χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος. Λένε ψέματα. Πραγματικός στόχος είναι να βάλουν το μαχαίρι της κρατικής χρηματοδότησης στο λαιμό των κομμάτων που αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική. Το κράτος δεν είναι ουδέτερη έννοια. Εκφράζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και είναι αυτονόητο ότι θα επιδιώξει να βάλει στο χέρι και μέσω της χρηματοδότησης τα κόμματα που αντιμάχονται αυτά τα συμφέροντα. Γι' αυτό και το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί την οικονομική του εξάρτηση από το κράτος. Οπως δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα το ενισχύουν οικονομικά. Ο λαός μας ξέρει πως πάνω από ενενήντα χρόνια στελέχη και μέλη του ΚΚΕ στήθηκαν μέχρι και στο εκτελεστικό απόσπασμα για να μην προδώσουν, να μην αποκαλύψουν ονόματα. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κόμμα - μαριονέτα του συστήματος, κρατικοδίαιτο και χειραγωγούμενο.



ΚΝΕ
Η επίθεση στο δικαίωμα για μόρφωση συνεχίζεται

ΣΕΛ.  11
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΠΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
Σκοτώθηκε 28χρονος εργάτης

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Χτυπούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ