Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτική απάτη και αφερεγγυότητα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τη σημαία της ...αντίστασης, ενάντια στην κατεδάφιση κτιρίου, στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια, σήκωσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην ανεγερθεί μεγαθήριο (9.000 τ.μ.) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), στο πλαίσιο υλοποίησης μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο της Αθήνας και τον ΕΕΣ.

Κι όλα αυτά φυσικά, μόνο για τα ...μάτια των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση ακόμα ενός ελεύθερου χώρου. Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την ΝΔ, τον Ιούλη του 2003, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφιζαν την έγκριση του αποχαρακτηρισμού 3 στρεμμάτων και την πρόταση να καταστεί οικοδομήσιμος ο χώρος. Η απάτη τους είναι άνευ προηγουμένου.

Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστή η πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, που για δεκαετίες ακολούθησε ως κυβέρνηση και ως δημοτική αρχή. Επιπλέον, πάνω «στην ξεκάθαρη θέση της "πράσινης" ανάπτυξης για τις πόλεις», την οποία επικαλείται τώρα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, με αφορμή το κτήμα Δρακοπούλου, πάτησε το ΥΠΕΧΩΔΕ το Γενάρη του 2004 και όρισε συντελεστή δόμησης 3 και κάλυψη του 70% του χώρου, χωρίς περιορισμό. Της ...πράσινης απόφασης της τότε υφυπουργού Ροδούλας Ζήση.

Οσο τώρα, για τις όψιμες κορόνες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του περί ενεργών πολιτών της περιοχής που διεκδικούν τη διατήρηση του ενιαίου χώρου Πατησίων ως κοινόχρηστου χώρου πράσινου, μόνο ως ...πολιτική απάτη και αφερεγγυότητα μπορούμε να το εκλάβουμε. Κι αυτό γιατί, αφού ψήφισε καλά καλά τον αποχαρακτηρισμό του χώρου από πράσινο σε οικοδομήσιμο, τώρα «επαναστατεί»... Τα ίδια έκανε και με το πάρκο Κύπρου και Πατησίων όταν ψήφιζε να γίνει γκαράζ, με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όταν εμφανιζόταν λάβρος κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων στον Ελαιώνα και ψήφιζε την κατασκευή γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά από συνάντηση με τον επιχειρηματία - πρόεδρο της εταιρείας του ΠΑΟ, τα ίδια κάνει και σε άλλους Δήμους. Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παίρνουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ