Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10449

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ
Απάνθρωπη καταστολή σε βάρος των μεταναστών

Αγρια καταστολή και κυνηγητό σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης των χωρών τους, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.


ΣΕΛ.  4  -  5

ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με αποφάσεις της ΕΕ που υλοποιούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση η Γιουροτζάστ αποκτά πρόσβαση σε κάθε είδους εθνικά αρχεία και τράπεζες DNA

Ο μηχανισμός καταστολής του αστικού κράτους εξοπλίζεται για να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Τις κατευθύνσεις τις έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και τις υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Οι πρόσφατες αποφάσεις για την εκτεταμένη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, για γενικευμένη παρακολούθηση με κάμερες και για δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού, με πρόσχημα τη «δημόσια ασφάλεια», δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά όπως αποκαλύπτει ο «Ρ», ήταν συγκεκριμένες αποφάσεις που είχαν παρθεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Υπηρεσίας Γιουροτζάστ. Αποφάσεις που ενεργοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, η Γιουροτζάστ αποκτά πρόσβαση σε κάθε είδους εθνικά αρχεία και τράπεζες DNA. Η «επεξεργασία» δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται πια όχι μόνο για κατηγορούμενους, αλλά και για όσους «εικάζεται» ότι έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Ολα τα φακελωμένα στοιχεία στέλνονται και σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  2   -   5

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παλικαρίσια αναμέτρηση με την εργοδοσία

Παράδειγμα ενωμένου, επίμονου, αποφασιστικού αγώνα για την υπεράσπιση του μόχθου τους, του δικαιώματός τους στην εργασία και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους αποτελεί ο αγώνας που έδωσαν για έξι ολόκληρες βδομάδες οι 55 εργαζόμενοι στην επιχείρηση επεξεργασίας ελαστικών ακριβείας «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», στα Γιάννενα.

Και αυτός ο αγώνας αποκτά μεγαλύτερη σημασία μέσα στις σημερινές συνθήκες όπου, με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, το κεφάλαιο έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όλα τα μέτωπα (Η φωτό από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων).


ΣΕΛ.  9


ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Η τακτική του μαστίγιου και του καρότου

ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Φουλάρουν οι αντιλαϊκές μηχανές

ΣΕΛ.  11
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ «WIND»
Υπόθεση όλων των εργαζομένων οι τρομοκρατικές απολύσεις

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ