Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στο έλεος της εργοδοσίας

Το θάνατο του 39χρονου εργάτη Λ. Ζεκίρ καταγγέλλει το Συνδικάτο

Τον τραγικό χαμό του 39χρονου εργάτη Λούσκα Ζεκίρ, στο Τριπόταμο, ενώ δούλευε για την κατασκευή του νέου δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων.

«Ο εργάτης - σημειώνεται στην καταγγελία - για να βγάλει το μεροκάματό του θυσιάστηκε, όπως και τόσοι άλλοι, στο βωμό του κέρδους. Καταπλακώθηκε μετά από πτώση φορτίου με σίδερα.

Αναδεικνύονται οι τραγικές συνέπειες που έχουν για τους εργαζόμενους οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δίνουν "γην και ύδωρ" στο κεφάλαιο και τους μεγαλοκατασκευαστές. Τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα εργατικά "ατυχήματα" αποκαλύπτουν ότι είναι ανύπαρκτα τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Παρά την κατακραυγή από τους εργαζόμενους και τα ταξικά Συνδικάτα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς σχετικά με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παραβίαση του ωραρίου, το πετσόκομμα των ΒΑΕ, οι αρμόδιοι κάνουν πως δε γνωρίζουν τίποτα και δεν παίρνουν κανένα μέτρο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ