Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10442

ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΝΟΣΗΛΙΟΥ
Πρόσθετα χαράτσια στα ασφαλιστικά ταμεία

Τη μόνιμη νάρκη στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων επικαιροποιεί ο κατάλογος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) που δημοσιοποίησε χτες. Το διαφοροποιημένο νοσήλιο, που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ το 1998 και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβάρυνε τα ασφαλιστικά ταμεία με 15% επιπλέον κάθε χρόνο.


ΣΕΛ.  16

ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ από Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να λάβουν έγκαιρα τα δικά τους μέτρα

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), όπως και οι αποφάσεις της ΕΕ, αποκαλύπτουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν λάβει ως τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε βάρος του εισοδήματος, των εργασιακών δικαιωμάτων, της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης ωχριούν μπροστά στα χειρότερα που σκοπεύουν να λάβουν στο επόμενο διάστημα, είτε στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Η έκθεση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού (ΔΝΤ) προτείνει μια σειρά από απάνθρωπα μέτρα που αφορούν κάθε πτυχή της ζωής και της εργασίας των λαϊκών στρωμάτων. Για παράδειγμα προτείνει επανεξέταση του Ασφαλιστικού, μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση της φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα, περικοπή θέσεων εργασίας κ.ά. Ταυτόχρονα προτείνει μέτρα για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό απαιτούν οι ανάγκες των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, που υπηρετούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχιστούν οι προκλητικές ενισχύσεις δεκάδων δισ. που λαμβάνουν με διάφορους τρόπους από το κράτος.


ΣΕΛ.  3

64 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
Αποφασιστικό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Με την απόφαση να δυναμώσει ο αγώνας του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τιμήθηκε χτες η μαύρη επέτειος της συμπλήρωσης 64 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις ΗΠΑ.

Ο λαός της Αθήνας ανταποκρίθηκε στο φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, προσερχόμενος στην κινητοποίηση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ανάλογες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Η σοβαρότητα

Η μεν κυβέρνηση παίζει το χαρτί «της σοβαρότητας» και κυριολεκτικά «γκαζώνει» στην προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων (πρόσφατος ο νόμος για τα ΒΑΕ), το δε ΠΑΣΟΚ παίζει το ίδιο χαρτί «της σοβαρότητας» και μιλάει για «έλλειψη σχεδίου». Και οι δυο δίνουν τις εξετάσεις τους στο κεφάλαιο. Ομως η σοβαρότητα της πραγματικότητας που βιώνει ο λαός βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Βρίσκεται στο πάγωμα και τη μείωση μισθών και συντάξεων, στη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, στην παράταση του εργάσιμου βίου μέχρι τα βαθιά γεράματα και σε τόσα άλλα μέτρα που στοχεύουν να του φορτώσουν, με άλλοθι την καπιταλιστική κρίση, και που στις κατευθύνσεις τους είναι σύμφωνοι τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ. Αρα η «σοβαρότητα» στην όποια εκδοχή της από το δικομματισμό δεν πρέπει με τίποτα να περάσει. Να βρει μπροστά της την αντίσταση του οργανωμένου ταξικού κινήματος να ανατραπεί οριστικά και αμετάκλητα. Να καταδικαστεί και πολιτικά στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ «WIND»
Και δεύτερη απόλυση συνδικαλίστριας

ΣΕΛ.  17
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Ανατιμήσεις - φωτιά και τον Ιούλη

ΣΕΛ.  18
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Σταθερά στην ιμπεριαλιστική κατεύθυνση

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ