Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «WIND»
Εμμένει προκλητικά στις απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις ταξικές δυνάμεις για τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστριών

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ξεκαθάρισαν χτες έξω από τη WIND οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ξεκαθάρισαν χτες έξω από τη WIND οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις
«Πόλεμο» στα δικαιώματα των εργαζομένων και σε συνδικαλιστές που πρωτοστατούν στην υπεράσπισή τους έχει κηρύξει η πολυεθνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND, με τις εκφοβιστικές απολύσεις μέσα σε λίγες μέρες δύο συνδικαλιστριών εργαζομένων στην εταιρεία. Στον πόλεμο της πολυεθνικής - όπως και απέναντι σε όλα τα μονοπώλια - οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν χτες καθαρό ότι θα απαντήσουν με πόλεμο.

Χτες το μεσημέρι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της WIND στο Μαρούσι, απαιτώντας συνάντηση με την εργοδοσία για να ανακληθούν οι δύο απολύσεις, της Κατερίνας Τζίμα και της Ολγας Κολιούση, που είναι στην πραγματικότητα συνδικαλιστικές διώξεις. Στο πλευρό τους ήταν μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Η πολυεθνική και στη χτεσινή συνάντηση επιδίωξε να «δείξει τα δόντια της» στους εργαζόμενους και αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Να θυμίσουμε, ότι μέσα σε λίγες μέρες η εταιρεία απέλυσε την Κατερίνα Τζίμα, μέλος του κλαδικού σωματείου ΣΕΤΗΠ, και την Ολγα Κολιούση, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου ΠΑΣΕΤΙΜ. Μάλιστα, στην τελευταία γνωστοποίησε την απόλυσή της μέσω δικαστικού επιμελητή και χωρίς να αναφέρει τους λόγους που την απολύει. Ωστόσο είναι ολοφάνερο, ότι η πολυεθνική φρόντισε να «ξεφορτωθεί» τις εργαζόμενες, που ανέπτυσσαν πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση. Στην Ολγα Κολιούση είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα επιστολή της εταιρείας, με την οποία της ζητούσε την «πλήρη και άμεση συμμόρφωσή» της, επειδή είχε συμμετάσχει στις 31 Ιούλη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας με άλλους συνδικαλιστές του κλάδου και της επιχείρησης. Την επομένη, μετά από συμμετοχή της σε κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ και του ΠΑΜΕ για την ανάκληση της πρώτης απόλυσης, απολύθηκε και η ίδια. Επιπλέον, όπως λέει στον «Ρ» η Κατερίνα Τζίμα, η εταιρεία είχε δείξει τη δυσαρέσκειά της για τη συνδικαλιστική της δράση, «με είχαν εμποδίσει να μοιράσω στους συναδέλφους ανακοινώσεις του Συνδικάτου».

Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών του κλαδικού και του επιχειρησιακού σωματείου με το διευθυντή προσωπικού της εταιρείας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για την προκλητική και αποθρασυμένη στάση της εργοδοσίας, που θέλει «να δείξει στους εργαζόμενους ότι είναι παντοδύναμη, για να δυναμώσει την επίθεση απέναντί τους». «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», ήρθε αμέσως η απάντηση από τους συγκεντρωμένους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζεται συνδικαλίστρια την Παρασκευή(2016-05-25 00:00:00.0)
Δίωξη συνδικαλίστριας στη «Wind»(2014-04-12 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι της WIND δεν είναι μόνοι τους(2009-08-20 00:00:00.0)
Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για να τους «στύψει»(2009-08-15 00:00:00.0)
«Πάρτε πίσω τις απολύσεις»(2009-08-12 00:00:00.0)
«Τιμωρεί» τη συνδικαλιστική δράση(2009-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ