Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 6 Αυγούστου η συγκέντρωση στην Ακρόπολη

Για τα 64 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση 64 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς, το 1945. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «64 χρόνια μετά. Ποτέ πια Χιροσίμα. Οχι στα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα».

Στο κάλεσμά της στο λαό και τη νεολαία η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

-- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτα απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

-- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Αμυνας» στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.

-- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς. Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

-- Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ