Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ
«Συνεχίζουμε στα χνάρια της»

«Στο παράδειγμα της Σωτηρίας εκφράστηκε η σχέση μεταξύ φοιτητικού και εργατικού κινήματος» υπογράμμισε στην κεντρική ομιλία, εκ μέρους του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας, η Ελένη Μενεγάκη. «Γιατί, ενώ η Σωτηρία ήταν φοιτήτρια, έπεσε έξω από το εργασιακό κάτεργο της ΕΤΜΑ, σε μια από τις εκατοντάδες εξορμήσεις της σπουδάζουσας νεολαίας, για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων». Οπως υπογράμμισε, αυτό το παράδειγμα συνεχίζουν μέχρι σήμερα φοιτητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, στις απεργιακές φρουρές έξω από τις πύλες των εργοστασίων, των πολυκαταστημάτων, των ξενοδοχείων κλπ.

Και συμπλήρωσε: «Η τότε "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη χαρακτηρίζει το έγκλημα "τροχαίο" και απαλλάσσει τους κατηγορούμενους. Οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί, στηριζόμενοι στην "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη, προσέφυγαν σε αυτήν, προκειμένου να καταργήσουν τη φετινή διαιτητική απόφαση για τη σύμβαση της κλωστοϋφαντουργίας, που προβλέπει αυξήσεις στα ημερομίσθια των εργαζομένων. Η σημερινή "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη χαρακτηρίζει τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις στα ΤΖΑΜΠΟ "τελεσθέντα εγκλήματα" και βάζει στη θέση των κατηγορουμένων ταξικά συνδικάτα και συνδικαλιστές».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις στα ΤΖΑΜΠΟ, στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, στο καζίνο της Πάρνηθας, οι αγώνες για τις συλλογικές συμβάσεις στη Ζώνη του Περάματος, στους οικοδόμους, στα τρόφιμα - ποτά, στο φάρμακο και σε μια σειρά επιχειρήσεις, δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη και μπορούμε, αν είμαστε ενωμένοι και σε ταξική κατεύθυνση, με αλληλεγγύη και αγώνα, να αποκρούσουμε την επίθεση, να παρεμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα».

«Να δυναμώσουμε τα ταξικά συνδικάτα, να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να υπερασπιστούμε τους μετανάστες συναδέλφους μας που τους εκμεταλλεύονται διπλά και εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντιά τους, να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ, τη μεγαλύτερη κατάκτηση του ταξικού εργατικού κινήματος τις τελευταίες δεκαετίες. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουμε την Σωτηρία Βασιλακοπούλου και όλους τους ήρωες της τάξης μας», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λουκέτο» με 20 ανέργους(2010-05-20 00:00:00.0)
Πλάτες στη μεγαλοεργοδοσία(2009-02-03 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο αγώνας ενάντια στην επίθεση(2005-03-31 00:00:00.0)
Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς εργάτες(2004-08-06 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση ικανοποιεί ακραίες απαιτήσεις των βιομηχάνων(2003-12-05 00:00:00.0)
Παράνομη λέει ο δικαστής η απεργία(2003-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ