Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του

Αύριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στο πετσόκομμα των ΒΑΕ, υπερασπίζονται την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια

Δεν θα περάσει η κατάργηση των ΒΑΕ. Αυτή είναι η απόφαση των ταξικών δυνάμεων (φωτ.: Από παλιότερη κινητοποίηση)
Δεν θα περάσει η κατάργηση των ΒΑΕ. Αυτή είναι η απόφαση των ταξικών δυνάμεων (φωτ.: Από παλιότερη κινητοποίηση)
Μέχρι την τελευταία ώρα οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, εντείνουν τη δραστηριότητά τους με συγκεντρώσεις, ομιλίες, συζητήσεις και εξορμήσεις, σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς, για το συλλαλητήριο της Πέμπτης, 30 του Ιούλη, και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη να βάλει άμεσα φραγμό στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Παράλληλα, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων από τα ταξικά συνδικάτα, για σήμερα, Τετάρτη, έχει ως εξής:

  • Εμποροϋπάλληλοι: Στις 5 μ.μ. στο NOTOS (Λυκούργου).
  • Εργάτες δήμων: Σε Αιγάλεω, Κηφισιά και Γλυφάδα.
  • Λιθογράφοι: Σε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, ΧΑΛΑΣ και ΔΑΔΙΑΣ.
  • Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Στα εργοτάξια ΜΕΤΡΟ Ελληνικού. Αύριο, Πέμπτη στα εργοτάξια του Προαστιακού.
  • Σωματείο Ηλεκτρολόγων: Στις εταιρείες ανελκυστήρων SINDLER.
  • Σωματείο Μετάλλου: Στις εταιρείες «ΕΔΡΑΣΗ - ΕΛΦΟΝ», «ΖΩΓΟΜΕΤΑΛ» και «ΣΒΑΜΕΠΕ».
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Στην «ΟΔ ΧΑΡΤΟΥ - ICAP».
  • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Στα ξενοδοχεία CARAVEL, LEDRA MARRIOT, NOVOTEL, METROPOLITAN, TITANIA.
  • Στα νοσοκομεία: Στις 9.30 π.μ., στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
  • Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και της Συντονιστικής Αγώνα Αναπήρων θα περιοδεύσουν στις 10 π.μ., στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα, στις 11.30 στο «Φάρο Τυφλών» και στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», στις 12 το μεσημέρι. Αύριο, Πέμπτη στο Ασυλο Ανιάτων, ώρα 9 π.μ., και στη συνέχεια στις υπηρεσίες πρόνοιας της Δυτικής Αττικής.
  • Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής: Στο δημαρχείο Αθηνών στην οδό Αθηνάς και στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθήνας.
  • Επίσης, για σήμερα, προγραμματίζονται περιοδείες, στα ΕΛΠΕ (Ασπροπύργου), στην ΕΥΔΑΠ (Φαλήρου), στην Εθνική Τράπεζα (Γέρακα), στην Εισπρακτική, στην Mellon και στην Collection.

Στην κινητοποίηση καλούν: Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Θεάματος - Ακροάματος, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα συνδικάτα Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ηλεκτρολόγων, Καθαριστριών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, το Συντονιστικό των ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Επίσης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλεί στην κινητοποίηση όλους τους συλλόγους της και κάθε γυναίκα για «να δώσουν με τη συμμετοχή τους αγωνιστική απάντηση στη νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων».

  • «Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ενιαία σε στεριά και θάλασσα» διαμηνύουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλώντας τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν μαζικά - δυναμικά στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ