Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Αγωνιστική επαγρύπνηση για τις Συμβάσεις

Απορρίφθηκε χτες από το δικαστήριο η αίτηση που είχαν καταθέσει οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί για προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας για κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων στέκονται όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου με επικεφαλής την ταξική τους Ομοσπονδία. Πρόκειται για μια πρώτη νίκη των εργαζομένων του κλάδου, ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, χρειάζεται αγωνιστική επαγρύπνηση και συντονισμένη πάλη με όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα, απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Στις 20 Αυγούστου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και στις 21 Σεπτέμβρη η αγωγή των βιομηχάνων κλωστοϋφαντουργών που ζητούν να ακυρωθεί η ΣΣΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία μετά τη χτεσινή εξέλιξη σημειώνει:

«Μια πρώτη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης των βιομηχάνων κλωστοϋφαντουργών για προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της ΣΣΕ του κλάδου.

Ο αγώνας συνεχίζεται από τη διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ και τα συνδικάτα της για την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ από σήμερα. Οι προκλήσεις των βιομηχάνων δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ