Για να εκφράσει τη συμπαράστασή της σε μετανάστες, που βρίσκονται σε απεργία πείνας, από τις 11 Ιούλη, στα κρατητήρια του Ελληνικού
Icon |
Μια από τις βασικές θέσεις της παράταξης είναι η νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν και εργάζονται στη χώρα και, παράλληλα, να καταργηθεί το καθεστώς των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παράβολων και προστίμων (Η φωτογραφία είναι από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες αλλοδαποί για την «τακτοποίηση» των εγγράφων τους) |
Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων», αφού υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης για τα δεινά των μεταναστών, σημειώνει πως «αντίστοιχες της ευθύνης της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που ανοιχτά εντοπίζουν το πρόβλημα στο θύμα και αποκρύπτουν το θύτη, είναι και οι διακηρύξεις αφ' υψηλού φιλανθρωπίας της πλειοψηφίας του ΔΣΑ, δεκάδων ΜΚΟ, διαφόρων ομάδων, μαζί και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που κάνουν είναι, πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα, να καλλωπίσουν το αποκρουστικό προσωπείο και τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, η οποία κινεί τα νήματα».
Στη συνέχεια αναφέρει: «Για το ότι η κατάσταση του λαού έχει φτάσει στο απροχώρητο προφανώς και δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Ευθύνεται το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, η βασική του αντίθεση, όλη η κοινωνία να εργάζεται και να παράγει ολοένα και μεγαλύτερο πλούτο, και εκείνος να συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Η κρίση και η προσπάθεια να φορτώσουν τις συνέπειές της στο λαό είναι άλλη μια ζωντανή απόδειξη. Οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας και σαν τέτοιο πρέπει να παλέψουν, να συμβάλουν μαζί με τους Ελληνες εργάτες, με τον ελληνικό λαό για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την αντεπίθεση ενάντια στα μονοπώλια, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Οσο αυτή η υπόθεση δεν προχωράει, η κατάσταση συνολικά για το λαό θα χειροτερεύει. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μισθωτοί, οι αγωνιστές δικηγόροι μπορούν και πρέπει να συμβάλουν, και με την ιδιότητά τους σε αυτή την κατεύθυνση».
Οι θέσεις της παράταξης, επισημαίνεται, είναι ρεαλιστικές, έχουν γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και είναι οι εξής: