Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συγκέντρωση για το εργοστάσιο καύσης

Στις 8.30 μ.μ., με κεντρικό σύνθημα «Οχι στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών και επικίνδυνων αποβλήτων»

Σήμερα, Τρίτη 21 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, η Κομματική Οργάνωση Θήβας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών και επικίνδυνων αποβλήτων». Ομιλητές θα είναι οι Αθανάσιος Παντελόγλου βιοχημικός, Μπάμπης Ζιώγας χημικός μηχανικός και Βαγγέλης Ξένος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η απόπειρα κατασκευής εργοστασίου καύσης απορριμμάτων από την εταιρεία «ΗΛΕΚΤΩΡ» στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Δηλαδή, σε μια περιοχή επιβαρυμένη κατά πολύ από τη μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, λόγω της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής δράσης, σχεδιάζεται μια ακόμη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης.

Η μονάδα του εργοστασίου καύσης - που, σύμφωνα με την αίτηση της εταιρείας στη ΡΑΕ, θα βρίσκεται στη θέση Σέλτσι, εντός των ορίων του ΧΥΤΑ Δήμου Θήβας - θα τροφοδοτείται με 309.000 τόνους απορριμμάτων κατ' έτος, ανάμεσα στους οποίους θα περιλαμβάνονται ακόμη και «βιομηχανικά οργανικά υπολείμματα», 20.000 τόνων το έτος ή ακόμη και λάστιχα αυτοκινήτων - 10.000 τόνοι κατ' έτος.

Αυτή η καταστροφική για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής εξέλιξη, φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αφού τόσο ο δήμαρχος Θήβας όσο και ο νομάρχης Βοιωτίας, είναι αμφότεροι στελέχη του. Ευθύνη, όμως, φέρουν τόσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι «Οικολόγοι Πράσινοι», που καλλιεργούν αυταπάτες για τη δήθεν φιλοπεριβαλλοντική ΕΕ, όταν είναι οι Βρυξέλλες που με έγγραφό τους ζητούν την κατασκευή εργοστασίων καύσης.

Η ΚΟ Θήβας, σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως είναι πολιτικό το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής, είτε αφορά το μολυσμένο νερό, είτε αφορά το εργοστάσιο καύσης...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ