Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ερχεται η σειρά της ΕΥΔΑΠ

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) της ΕΥΔΑΠ, με ανακοίνωσή της εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ και στο λαό της Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να παλέψουν μαζί με το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού. Να συσπειρωθούν στη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ για νερό λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία του λαού. Να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

«Ας μην έχουμε πλέον καμία αυταπάτη ότι έρχεται και η σειρά μας, τονίζει η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εάν η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ προχωρήσει χωρίς προσκόμματα, σειρά θα πάρει η ΕΥΔΑΠ. Είναι αναγκαίο να κατανοηθεί από όλους μας ότι η απόφαση και η πολιτική που ιδιωτικοποιεί την ΕΥΑΘ δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους της που θα έχει συνέπειες στα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Δεν αφορά μόνο το λαό της Θεσσαλονίκης που θα πληρώνει ακριβά το νερό και τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει η ΕΥΑΘ. Η ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, γιατί αυτή η πολιτική, αν περάσει στη Θεσσαλονίκη, θα γενικευτεί παντού».

Τον ιδιώτη το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς θα έχει υπερκέρδη και όχι πώς θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, επισημαίνει η ΕΣΚ, ενώ αναφέρει ότι η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ήδη προχωράει σιγά - σιγά στην ιδιωτικοποίησή της, παραχωρώντας τα νέα δίκτυα που παραλαμβάνει (ύδρευση Μεγάρων) σε εργολάβους και με προοπτική και για άλλες περιοχές της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ