Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η πραγματική διέξοδος

Οσο η βρώμα και η δυσωδία του καπιταλιστικού συστήματος βγαίνουν στην επιφάνεια, τόσο τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οι «σειρήνες» τους, μέσω των αστικών ΜΜΕ, εντείνουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων. Σαν «φάρμακο διά πάσαν νόσον» προβάλλονται οι όποιες αλλαγές στο επίπεδο της κυβερνητικής καρέκλας. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σαν να πρόκειται η εναλλαγή στην εξουσία των δυο εταίρων του δικομματισμού να δώσει στο λαό λύσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές του ανάγκες. Παριστάνοντας τον «αντίλαλο», φωνές εντός της κυβέρνησης ζητούν ανασχηματισμό και απομόνωση πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, σε μια προσπάθεια αθώωσης της αντιδραστικής πολιτικής, που εφαρμόζουν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σε μια προσπάθεια αθώωσης του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Απέναντι στη διαρκή εκλογολογία, το ΚΚΕ εντείνει την εξόρμησή του στους εργαζόμενους και τη νεολαία, με στόχο την ανάδειξη του πραγματικού δρόμου, της πραγματικής λύσης και πολιτικής διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα. Γιατί ο δρόμος που συμφέρει το λαό δεν περνάει από την εναλλαγή στην εξουσία των δυο πόλων του δικομματισμού ή και νέων «σχημάτων» συνεργασίας του με κόμματα - «δορυφόρους». Αντίθετα, βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα, της οργάνωσης της πάλης, με αιτήματα και στόχους κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική, κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων, κόντρα στην πολιτική που έχει στην καρδιά της την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτό το αγωνιστικό σάλπισμα της λαϊκής αντεπίθεσης απλώνουν το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα, στους εργαζόμενους και τη νεολαία, με εξορμήσεις σε ξενοδοχεία, καταστήματα και εργατογειτονιές. Το ΚΚΕ, σταθερό και πιστό στο ραντεβού και στο καθήκον του απέναντι στο λαό, από την επομένη των ευρωεκλογών ξεδιπλώνει μια πλούσια δραστηριότητα, εξορμώντας καθημερινά στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, ενημερώνοντας το λαό για τα νέα μέτρα που ήδη προχωρούν με στόχο να φορτώσουν στις πλάτες του λαού επιπρόσθετα βάρη, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ. Στο ίδιο πλαίσιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργώνουν διαρκώς τους τόπους δουλειάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το χτύπημα που εκ νέου μεθοδεύεται στους μισθούς και τα μεροκάματα, στην Ασφάλιση, για τη δρομολόγηση νέων μέτρων για το τσεκούρωμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρίσκεται το κάλεσμα σε οργάνωση της λαϊκής πάλης με επιθετικά αιτήματα και διεκδικήσεις. Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γιατί ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί, αν αύριο οι ίδιοι υπουργοί κρατήσουν τις καρέκλες τους ή αν στις ίδιες καρέκλες καθίσουν άλλοι υπουργοί, του ίδιου ή άλλου κόμματος, που, όμως, θα ασκούν την ίδια και απαράλλαχτη πολιτική. Η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία βρίσκεται στην ανάπτυξη της πάλης τους από τα κάτω. Στην οργάνωση του αγώνα στα σωματεία και στα συνδικάτα, στον αναπροσανατολισμό του εργατικού κινήματος και στην ένταση της πάλης με στόχο να αλλάξει χέρια η εξουσία. Να πάρουν στα χέρια τους τα γκέμια η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ