Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΠ ΤΕΙ κατηγορεί τη ΔΑΠ για υποκριτική στάση, επειδή από τη μια δηλώνει ότι πρέπει να ζωντανέψει το σπουδαστικό κίνημα κι από την άλλη δε συμμετέχει στις προσπάθειες της ΠΑΣΠ για να γίνει Πανσπουδαστικό Συνέδριο τον Οκτώβρη. Και πράγματι, η ΔΑΠ αυτό κάνει: Στα λόγια μιλάει για Συνέδριο, στην πράξη προσπαθεί πάντα να το υπονομεύει.

Αλλά μήπως η ΠΑΣΠ κάνει κάτι διαφορετικό; Στις προσπάθειες της ΠΚΣ σε συλλόγους της Αθήνας να επικυρωθεί το αποτέλεσμα των σπουδαστικών εκλογών και να οριστούν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στα ΔΣ, η ΠΑΣΠ (όπως ακριβώς και η ΔΑΠ) το αρνείται και απουσιάζει. 'Η μήπως η ΠΑΣΠ πήγε σε κάνα σύλλογο να ορίσει αντιπροσώπους για το Συνέδριο...; Οχι. Απλά κάνει κάποιες κινήσεις «από τα πάνω», χωρίς ουσία, χωρίς να θέλει πραγματική συμμετοχή των σπουδαστών.

Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν οριστεί Τεχνική Γραμματεία (όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν) δεν εξασφαλίζεται ότι θα γίνει το Συνέδριο ή ακόμα κι αν γίνει το Συνέδριο δεν εξασφαλίζεται ότι θα «ζωντανέψει» το σπουδαστικό κίνημα. Το κίνημα θα βαδίζει προς την αναζωογόνηση, όσο προχωράει προς το ξεπέρασμα και την ανατροπή, τελικά, του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων που υπάρχει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ