Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε απεργία πείνας 19 μετανάστες

Κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας

Τις άθλιες συνθήκες κράτησης στα κελιά του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας, στα οποία είναι φυλακισμένοι 19 άνθρωποι πακιστανικής καταγωγής, που ζητούν πολιτικό άσυλο, κατήγγειλαν χτες σε διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις της χώρας οι αλλοδαποί κρατούμενοι.

Μεταξύ αυτών βρέθηκε στο πλευρό τους και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, η οποία άκουσε από πρώτο χέρι τις καταγγελίες τους. Σύμφωνα με αυτές, οι πρόσφυγες συνελήφθησαν στην Κομοτηνή με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα και έμειναν στις φυλακές της πόλης για περίπου 90 μέρες, παρότι οι ίδιοι θέλησαν να καταθέσουν αίτηση για πολιτικό άσυλο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας όπου και κρατούνται τις τελευταίες 10 μέρες κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ δε λείπουν περιστατικά ξυλοδαρμού και απειλών από τους δεσμοφύλακες - αστυνομικούς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

Απέναντι σε αυτή την άθλια κατάσταση που βιώνουν όλο αυτό το διάστημα, οι Πακιστανοί ξεκίνησαν εδώ και έξι μέρες απεργία πείνας προκειμένου να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Την ίδια στιγμή οι αρχές προσανατολίζονται για να τους απελάσουν.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από δικηγόρο και γιατρό, αφού πρόσφερε νομικές συμβουλές και τις πρώτες βοήθειες σε αρκετούς που ήταν καταβεβλημένοι από τη πολύμηνη φυλάκισή τους, κατήγγειλε τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους και δήλωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται σταθερά στο πλευρό τους για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ