Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ
Καταστροφές από πλημμύρες

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι καταιγίδες που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Ακαριαίο θάνατο από κεραυνό βρήκε μια 53χρονη, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό της στο 6ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού στο ύψος της διασταύρωσης για Κλειδί σε αναζήτηση βοήθειας.

Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κυρίως για απάντληση υδάτων στην περιοχή του Αγ. Πέτρου στο Κιλκίς, στην πόλη της Βέροιας, στα Μουδανιά Χαλκιδικής και στο Χρυσό του Νομού Σερρών. Στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης ο Ανθεμούντας κατέβασε πολλά και ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιέργειες με οπωροκηπευτικά. Επίσης, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη εκτός λειτουργίας τέθηκε εναέρια γραμμή μέσης τάσης. Εξαιτίας του καιρού, διακόπηκε για περισσότερο από μια ώρα η ηλεκτροδότηση στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Στο Νομό Σερρών πλημμύρισαν καλλιέργειες, οδικά δίκτυα, ακόμη και σπίτια σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Στρυμόνα και στο Δήμο Εμμ. Παππά.

Ακόμη, ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» το Δήμο Ορεινού στο Νομό Καβάλας, όπου σημειώθηκε πολύωρη διακοπή ρεύματος, καθώς από κεραυνό καταστράφηκε το δίκτυο της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ