Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΗΠΑ
Πρόσκληση Ασαντ προς τον Αμερικανό Πρόεδρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ανεπίσημη πρόσκληση στον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα να επισκεφτεί τη Συρία απηύθυνε, μέσα από συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο «Sky News», ο Μπάσαρ αλ Ασαντ. Ο Σύρος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «οι αρχές του διαλόγου στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού που υιοθέτησε ο Ομπάμα πριν και μετά την εκλογή του είναι αρχές που χρειάζεται η ανθρωπότητα σήμερα».

Ο Ασαντ εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία σε όλα τα θέματα για την πραγματοποίηση συνάντησης, τονίζοντας ότι με διάλογο «γεφυρώνονται οι διαφορές». Κατέληξε, δε, ότι οι ΗΠΑ «έχουν να διαδραματίσουν ιδιαίτερο ρόλο επειδή είναι μεγάλη δύναμη».

Οι «θετικές» παρατηρήσεις Ασαντ, που δείχνουν ότι αρχίζει να έχει αποτέλεσμα η νέα τακτική Ομπάμα στην ευρύτερη περιοχή, φέρονται να εμπεριέχονται και σε ευχετήριο τηλεγράφημα που απέστειλε ο Ασαντ στο Λευκό Οίκο με αφορμή την «Ημέρα Ανεξαρτησίας», στις 4 Ιουλίου. Επίσης, έρχονται λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι αποστέλλει εκ νέου πρέσβη στη Δαμασκό μετά από τέσσερα χρόνια, οπότε τον είχαν αποσύρει μετά τη δολοφονία του Λιβανέζου πρώην πρωθυπουργού Χαρίρι, για εμπλοκή στην οποία κατηγόρησαν τη Δαμασκό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ