Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10414

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στόχος, η θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει νόμο, ώστε τα κόμματα να μην μπορούν να έχουν άλλη πηγή χρηματοδότησης πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στόχος είναι η παραπέρα αντιδραστικοποίηση του πολιτικού συστήματος, η θωράκισή του από τον ταξικό αντίπαλο του κεφαλαίου, την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.


ΣΕΛ.  10  -  11,   18
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οι συνέπειες του διαχωρισμού του κλάδου Υγείας από τη σύνταξη

Το πρόβλημα του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος είναι πολιτικό - ταξικό. Οσο υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη, τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ασφάλιση θα θεωρούνται κόστος που περιορίζει τα κέρδη. Τα νέα μέτρα στοχεύουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις δαπάνες για σύνταξη, Υγεία, Πρόνοια, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση και κερδοφορία του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  7

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ για τις συλλογικές συμβάσεις

Η 24ωρη απεργία στις 8 Ιούλη να γίνει υπόθεση των εργαζομένων για να πάρει ηχηρή απάντηση η εργοδοτική αδιαλλαξία

Το συντονισμό της πάλης των εργαζομένων, ως το μοναδικό και σίγουρο «όπλο» απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να βάλει φρένο στην ανάπτυξη των αγώνων για μισθούς και μεροκάματα που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, προτάσσουν και οργανώνουν οι ταξικές Ομοσπονδίες των Οικοδόμων, των Εργαζομένων στο Φάρμακο, των Λογιστών και των Εργαζομένων στο Γάλα, στα Τρόφιμα και τα Ποτά με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιούλη. Την έμπρακτη στήριξή του σ' αυτόν τον αγώνα εκφράζει και το ΠΑΜΕ, που ταυτόχρονα βρίσκεται σε καθημερινή δράση για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, καλώντας τους, με το σύνθημα «Ενημέρωση, Οργάνωση, Αντεπίθεση Τώρα», σε ταξική ενότητα και οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των νέων αντεργατικών μέτρων που αποφάσισαν Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5

18ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πανελλαδικό αντάμωμα νεολαίας στα λημέρια του ΔΣΕ

Στο Γράμμο, στο Νεστόριο της Καστοριάς, θα ανταμώσουν φέτος χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, στο 18ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 11-12 Ιούλη. Εκεί στα λημέρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στα μέρη όπου γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της πάλης του λαού μας στην προσπάθειά του να κατακτήσει την εξουσία, να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του (φωτ. από παλιότερη εκδήλωση στο Γράμμο).


ΣΕΛ.  8  -  9


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Ανήκει στο λαό και πρέπει να υπηρετεί το λαό

ΣΕΛ.  15
Για τις εξελίξεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ

ΣΕΛ.  20  -  21
ΡΩΣΙΑ - ΝΑΤΟ
Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε!

ΣΕΛ.  23
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μίλησαν και τραγούδησαν στην κοινή τους γλώσσα

ΣΕΛ.  16  -  17
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
Τυφλή υποταγή στην εργοδοσία

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ