Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέα έρευνα για «Χεζμπολάχ»

ΚΑΪΡΟ.--

Τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί το κατά πόσο η λιβανική σιιτική «Χεζμπολάχ» διένειμε χρήματα σε φτωχές αιγυπτιακές οικογένειες, υπό την μορφή αλληλεγγύης και βοήθειας, διέταξε το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο. Οπως υποστηρίζουν οι αιγυπτιακές αρχές εντοπίστηκαν δεσμίδες με αιγυπτιακά χαρτονομίσματα, που φέρουν το λογότυπο της «Χεζμπολάχ».

Η αιγυπτιακή ηγεσία, πριν από μερικές βδομάδες, συνέλαβε δεκάδες άτομα με την κατηγορία ότι συμμετέχουν σε «πυρήνα» της «Χεζμπολάχ» στη χώρα, ο οποίος είχε στη διάθεσή του όπλα και είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου. Ο ηγέτης της «Χεζμπολάχ» Σέικ Χασάν Νασράλαχ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν μέλη της οργάνωσής του στην Αίγυπτο αλλά επέμεινε ότι αποκλειστικό καθήκον τους ήταν η συγκέντρωση και η προώθηση βοήθειας προς τους Παλαιστινίους της Γάζας.

Σχόλιο για το θέμα έγινε και από την, εκτός νόμου, ισλαμιστική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», που υπογράμμισε ότι «η συνεργασία με τη "Χεζμπολάχ" αφορά μόνο στον αγώνα κατά των σιωνιστών, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε σιιτική διείσδυση στο σουνιτικό αιγυπτιακό πληθυσμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ