Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ με ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Αλέκα Παπαρήγα: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμωρηθούν. Πρέπει να νιώσουν να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Να είναι ένα προμήνυμα που θα γίνει πιο δυνατό στις εθνικές εκλογές. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και ισχυρό ΚΚΕ

  • Εχει μεγάλη σημασία τι θα βγει από την κάλπη στις 7 του Ιούνη. Μπορεί να μην βγάζουν κυβέρνηση οι ευρωεκλογές, αλλά το αποτέλεσμά τους θα επιδράσει και στην ανασύνταξη του κινήματος στην Ελλάδα, θα δώσει χτύπημα στην αντιλαϊκή πολιτική του ευρωμονόδρομου, θα επιδράσει και πανευρωπαϊκά. Την επομένη των εκλογών θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τους εργαζόμενους, αν η Κομισιόν, η ΕΕ του κεφαλαίου, πάρει μήνυμα αυξανόμενης δυσαρέσκειας και αντίστασης. Και αυτό μετριέται με ψήφο στα Κομμουνιστικά Κόμματα, που είναι σε ριζοσπαστική κατεύθυνση.
  • Οι εργαζόμενοι στη «Ζώνη» , όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν μεγάλη πείρα. Που χρειάζεται να επιστρατευτεί μπροστά στην κάλπη. Να μην περάσει το δίλημμα «Καραμανλής ή Παπανδρέου, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ». Είναι δοκιμασμένοι. Είναι τα δύο κόμματα του κεφαλαίου. Το πραγματικό δίλημμα είναι: «Με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους; Με τα μονοπώλια, ή με το λαό"; Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που μετράει τη δύναμη του εργατικού κινήματος σε συνθήκες κρίσης, από την οποία δεν υπάρχει διέξοδος φιλολαϊκή. Η κρίση μπορεί να κάνει πιο αδύναμα τα αστικά πολιτικά κόμματα. Κι επομένως αν ενισχυθεί το ΚΚΕ κάνοντας αυτούς αδύναμους, γίνεται δυνατός ο λαός.


ΣΕΛ.  8  -  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ