Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10371

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Τιμωρήστε αυτούς που σας είπαν ψέματα για την ΕΕ

Για την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών συζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους του εργοστασίου, καλώντας τους να φτάσουν με την πείρα τους μέχρι την κάλπη.


ΣΕΛ.  10   -   11
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Να καταδικαστούν τα κόμματα των εφοπλιστών

Σημαντικά στοιχεία για το ρόλο της ΕΕ στην καταδίκη χιλιάδων ναυτεργατών και νησιωτών στην ανεργία και την απομόνωση αποκαλύφθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  13

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ από το εργατικό, το λαϊκό κίνημα

Στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση στην κρίση και τους φορείς της, πλουτοκρατία, ΕΕ και τα κόμματά τους, με ενίσχυση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ διοργάνωσε την ημερίδα για να εκθέσει τις απόψεις του και να ακούσει βεβαίως κι άλλες. Παρακολουθεί και την εξέλιξη της κρίσης παγκόσμια και στην Ελλάδα, αλλά πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται για την ετοιμότητα του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, να αποκρούσει τη μεγάλη επίθεση που δέχεται. Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι σταθερό στη στήριξη δικαιωμάτων και διεκδικήσεων των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, γιατί έχει σωστή στρατηγική πλεύση. Γι' αυτό με συνέπεια υπερασπίζεται την πλήρη και σταθερή καθολική εργασία, την κοινωνική προστασία των ανέργων, της μητρότητας, των εργαζόμενων σπουδαστών - φοιτητών, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το αγροτικό εισόδημα, τα δικαιώματα των ΕΒΕ, των μεταναστών, την αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, τη σύνταξη, την προστασία του περιβάλλοντος, το αντιπάλεμα των αντιλαϊκών συνεπειών από την ένταξη στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Απάντηση στην κρίση είναι η αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό η πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει δύναμη διεκδίκησης, δύναμη αντίστασης, δύναμη απόσπασης κατακτήσεων, δύναμη για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, τώρα και στο μέλλον.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Με νέα ορμή μετά την απεργία

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα που δίνουν οι χιλιάδες οικοδόμοι σε όλη τη χώρα για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ανέργων, ήταν η χτεσινή πανοικοδομική πανελλαδική απεργία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και επιβεβαίωσε τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου.


ΣΕΛ.  21


ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Δείτε τις εξετάσεις ως αφετηρία ζωής και αγώνα

ΣΕΛ.  23
ΠΚΣ
Ισχυρή δύναμη ρήξης και ανατροπής με νέες ευθύνες

ΣΕΛ.  17  -  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Ούτε βήμα πίσω στο δίκαιο αγώνα

ΣΕΛ.  20
ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Εύσημα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στις επεμβάσεις

ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή τις εξαγγελίες για τα έργα στην περιοχή

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ