Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στερνό «χαίρε» στον Ε. Σπαθάρη

Τάφηκε χτες στο νεκροταφείο Αμαρουσίου

Από το χτεσινό προσκύνημα στο «Σπαθάρειο Μουσείο»

Eurokinissi

Από το χτεσινό προσκύνημα στο «Σπαθάρειο Μουσείο»
Τον άνθρωπο που χάρισε σε πολλές γενιές γέλιο και ελπίδα, τον άνθρωπο που συντρόφεψε τις πίκρες και χαρές μας, τον μεγάλο δάσκαλο του Θεάτρου Σκιών, τον ευγενικό Ευγένιο Σπαθάρη, αποχαιρέτησαν, χτες, η οικογένειά του, σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, μαθητές του, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας και οι περισσότεροι από τους 55 εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες.

Συγκινημένοι όλοι από τον απροσδόκητο χαμό του, επαίνεσαν τον «μέγα μέντορα και δάσκαλο της Ρωμιοσύνης», τον «σπουδαίο δημιουργό», τη «μεγάλη λαϊκή μορφή που δημιούργησε ιστορία», που «ονειρεύτηκε μαζί με όλο το λαό. Μίλησαν για το έργο του, που αποτελεί «φάρο», «σημείο αναφοράς για τους άλλους καραγκιοζοπαίκτες». Τον Ευγένιο Σπαθάρη αποχαιρέτησαν οι Λ. Λαζόπουλος, Π. Καπετανίδης (Πανελλήνιος Σύλλογος Θεάτρου Σκιών), εκπρόσωπος του Σπαθάρειου Μουσείου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ.ά.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, παραβρέθηκε η Εύα Μελά. Παραβρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων οι: Στρατής Κόρακας, Διονύσης Τσακνής, Διονύσης Σαββόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Απόστολος Κακλαμάνης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Αννα Διαμαντοπούλου, Στέλιος Παπαθεμελής, κ.ά. Πάνω από 130 ήταν τα στεφάνια που συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία τον αλησμόνητο Ε. Σπαθάρη, μεταξύ των οποίων της ΚΕ του ΚΚΕ, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, του προέδρου της Βουλής, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του ΕΚΕΘΕΧ, του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων «Φ. Ανωγειανάκη», κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ