Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαχητικά για τις ευρωεκλογές

Το ΚΚΕ προβάλλει στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να βρει το δρόμο του μέσα από την πάλη που ξεκινάει από την ανυπακοή και απειθαρχία και φτάνει έως την ουσιαστική ρήξη με την ίδια την ΕΕ. Μας λένε ότι η πολιτική του ΚΚΕ οδηγεί στην απομόνωση. Αλλά τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ απομονωμένος και μεγάλος χαμένος είναι ο λαός μας, οι άλλοι λαοί. Το ΚΚΕ αναπτύσσοντας την πάλη της εργατικής τάξης συμβάλλει και στο συντονισμό δράσης με τα λαϊκά κινήματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σε πολλά μέτωπα. Η Διακήρυξη των 21 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων χωρών της ΕΕ αυτό δείχνει. Βεβαίως, στην ΕΕ το κεφάλαιο είναι ενωμένο ενάντια στους λαούς. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η συνεργασία στην Ευρώπη θα είναι ωφέλιμη μόνο όταν πάψει να υπάρχει πλουτοκρατία σε όσο γίνεται περισσότερες χώρες της ΕΕ και τελικά σε όλη την Ευρώπη. Εάν η Ελλάδα ήταν μακριά από τις δεσμεύσεις της ΕΕ, αν ήταν μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, της εργατικής εξουσίας, που θα οργάνωνε την οικονομία και την κοινωνία στη βάση των ανθρώπινων αναγκών και όχι του κέρδους, αυτό θα είναι ωφέλιμο για το λαό, γιατί ο πλούτος που θα συγκεντρωνόταν θα ήταν ιδιοκτησία του.

Αν η Ελλάδα ήταν σήμερα εκτός ΕΕ, αυτοί που θα είχαν πρόβλημα είναι η αστική τάξη, το πολιτικό σύστημα, τα κόμματά της, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν σε δύσκολη θέση αφού η εξουσία του κεφαλαίου δε θα είχε τη στήριξη των συνασπισμένων στην ΕΕ μονοπωλίων. Το ίδιο και η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας. Αυτοί που λένε ότι θα ήμασταν χειρότερα έξω από την ΕΕ, λέγοντας ότι «όλοι θα ήταν χειρότερα», το κάνουν σκόπιμα για να κρύψουν ότι για το κεφάλαιο θα ήταν χειρότερα. Γιατί για το λαό θα ήταν καλύτερα. Θα είχε περισσότερες προϋποθέσεις να εμποδίσει ορισμένες από τις πιο σκληρές επιλογές της ΕΕ, θα είχε περισώσει δικαιώματα και σήμερα από καλύτερες θέσεις θα πάλευε για τη δική του προοπτική. Το εργατικό λαϊκό κίνημα, από καλύτερες θέσεις θα πάλευε για ουσιαστικές αλλαγές, για μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, που δε θα είχε εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα, που δε θα έπαιρνε μέρος σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ο λαός μας, οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να καταφέρουν μεγάλο χτύπημα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού. Είναι σημαντικό, την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις - κεντροδεξιές και κεντροαριστερές - να μετράνε απώλειες, να έχει δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους. Αυτό το πλήγμα μπορεί να δοθεί με την υπερψήφιση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των συμμάχων τους που αντιπαλεύουν την ΕΕ και τις ταξικές επιλογές της σε βάρος των εργαζομένων. Τώρα, οι λαϊκοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ για να το εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Γι' αυτό, στις μέρες που απομένουν ως την κάλπη, να συστρατευτούμε. Να γίνει κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, τα χωριά, οι σχολές κάστρα αντίστασης και αγώνα για τα δικαιώματα, τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού. Κάστρα δουλειάς και δράσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ