Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10369

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψηφίζουμε ενισχύουμε αποφασιστικά την Πανσπουδαστική

Σήμερα, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές που διεξάγονται στους συλλόγους πανεπιστημίων και ΤΕΙ όλης της χώρας, οι νέοι προσέρχονται για να πάρουν θέση για το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, για τις σπουδές τους, για τα πτυχία τους, για την επαγγελματική τους προοπτική, για τα δικαιώματά τους αύριο ως εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  12  -  13

Νέο πακέτο με ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ δίνουν στους επιχειρηματίες

Νέες χρηματοδοτήσεις χάρισμα στο κεφάλαιο αποφάσισε χτες η κυβέρνηση, στο όνομα της εισαγωγής της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις. Το ύψος της τζάμπα χρηματοδότησης, που προέρχεται από το Ευρωενωσιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013), ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ετσι τη στιγμή που η κυβέρνηση διατυπώνει σε όλους τους τόνους την πρόθεση και ετοιμότητα να πάρει νέα σκληρά αντιλαϊκά φοροεισπραχτικά μέτρα μετά τις ευρωεκλογές στο όνομα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά και την προώθηση νέων σαρωτικών αντεργατικών αναδιαρθρώσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, δίνει νέο πακτωλό ενισχύσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αλλος ένας ακόμη λόγος να καταψηφίσουν οι εργαζόμενοι την ΕΕ, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Σε κοινό απεργιακό μέτωπο αύριο

Κοινό απεργιακό μέτωπο συγκροτούν αύριο οι οικοδόμοι όλης της χώρας, οι ηλεκτροτεχνίτες της Αθήνας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, συμμετέχοντας με επιθετικό πλαίσιο στις απεργίες των κλάδων τους και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων στην Αθήνα, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Κεντρικά αιτήματα είναι η υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, η ουσιαστική προστασία των ανέργων και για τους δημόσιους υπαλλήλους η απόκρουση της επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και η διεύρυνσή τους.


ΣΕΛ.  17

Ημερίδα του ΚΚΕ για την κρίση

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα γίνει αύριο Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52). Ωρα έναρξης εργασιών 6.30 μ.μ.



ΠΑΣΠ
Θέλει τους φοιτητές «δηλωσίες»!

Εβαζε τους σπουδαστές στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν σχέση με την ΠΚΣ και την ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  12   -  13
ΚΚΕ
Να μην παραγραφεί απ' το λαό η πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  7
ΠΑΝ. ΣΥΝ. ΕΠ. ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις των ΕΒΕ για το ασφαλιστικό

Στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα, η συγκέντρωση της Αθήνας.


ΣΕΛ.  20
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ
Στην όχθη της βαρβαρότητας

ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ