Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΠ
Θέλει τους φοιτητές «δηλωσίες»!

Αξιώνει από σπουδαστές, στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν σχέση με την ΠΚΣ και την ΚΝΕ

Από το φόβο που τους προκαλεί η απήχηση των θέσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη νεολαία, η ΠΑΣΠ βάζει σπουδαστές να υπογράψουν μέχρι και ...δήλωση αποκήρυξης της ΠΚΣ και της ΚΝΕ. Αυτό συνέβη στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας, όπου στελέχη της ΠΑΣΠ λίγες μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές πίεζαν σε τέτοιο βαθμό κάποιους φοιτητές που είναι στην επιρροή της ΠΑΣΠ, ώστε τους ανάγκαζαν να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) ότι δεν έχουν καμία σχέση με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας!

Στα βήματα του ΠΑΣΟΚ, οι νεολαίοι του, μπροστά στο φόβο μήπως φοιτητές και σπουδαστές τους γυρίσουν την πλάτη αηδιασμένοι από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος που υπηρετεί και το ΠΑΣΟΚ, δε διστάζουν να ξεθάψουν ακόμα και μετεμφυλιακές πρακτικές ωμού αντικομμουνισμού, ωμής βίας και εξαναγκασμού σε αποκήρυξη οτιδήποτε έχει να κάνει με το ΚΚΕ. Ανάγκασαν σπουδαστές να δηλώσουν ενυπόγραφα ότι θέλουν να διαγραφούν από την ΚΝΕ, παρότι ποτέ δεν υπήρξαν μέλη της! Στην ουσία η ΠΑΣΠ θέλει απλά να σιγουρευτεί ότι οι σπουδαστές της επιρροής της δε θα σκεφτούν καν στο μέλλον να προσεγγίσουν την ΠΚΣ, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

Με τέτοια μέσα προσπαθούν να θωρακίσουν τις ψήφους τους, αφού τα πολιτικά τους επιχειρήματα δεν μπορούν να πείθουν για πολύ τους νέους των λαϊκών στρωμάτων. Ετσι αντιμετωπίζουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές οι της ΠΑΣΠ. Τους θέλουν «δηλωσίες», μαντρωμένους, να ελέγχουν τη συνείδησή τους στο ακέραιο. Και δείχνουν με κάθε τρόπο ότι ο αντίπαλός τους στις σχολές είναι οι δυνάμεις της ΚΝΕ και της ΠΚΣ, που αποτελούν τη μόνη δύναμη, το πραγματικό αντίπαλο δέος ενάντια στο δικομματισμό. Στην ίδια σχολή άλλωστε ήταν που στις 3/5/2009 η ΠΑΣΠ έφερε πληρωμένους μπράβους, «επαγγελματίες» με τον εξοπλισμό τους (γκλομπ κλπ.), για να εμποδίσουν αφισοκόλληση της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ