Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Πώς ψηφίζουμε

Την Κυριακή, 7 Ιούνη 2009, ψηφίζουμε στη χώρα μας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7 το πρωί και οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Ψηφίζουν μέχρι και όσοι έχουν γεννηθεί μέσα στο 1991. Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Οι ετεροδημότες, που έχουν εγγραφεί σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, δηλαδή στις βουλευτικές εκλογές του 2007. Στον τόπο διαμονής τους, ψηφίζουν επίσης για πρώτη φορά όσοι ετεροδημότες υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 3 Μάρτη του 2009.

Ψηφίζουν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της χώρας μας όχι μόνον οι Ελληνες πολίτες, αλλά και οι Ελληνες που κατοικούν ή βρίσκονται τη μέρα της ψηφοφορίας σε κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς και οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον υπέβαλαν - μέχρι τις 14 Απρίλη - σχετική αίτηση.

Η ψηφοφορία από τους Ελληνες εκλογείς που διαμένουν στα κράτη - μέλη της ΕΕ θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Ιούνη 2009. Κατά την ψηφοφορία, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ως εκλογικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν κτίρια των ελληνικών πρεσβευτικών και προξενικών αρχών, κτίρια άλλων ελληνικών αρχών ή υπηρεσιών, ανεξάρτητα γραφεία ιερών ναών της ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας και κτίρια ή καταστήματα ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων ή άλλων ελληνικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι δε χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψηφοδέλτιο που φέρει σταυρό δε θεωρείται άκυρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ