Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζικά στη συγκέντρωση στις 13 του Μάη

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής για το Ασφαλιστικό

Σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών, την ερχόμενη Τετάρτη, 13 του Μάη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «την κυβέρνηση όπως και το ΔΣ του ΟΑΕΕ για τις νέες αυξήσεις που αποφάσισαν στις ασφαλιστικές μας εισφορές, οι οποίες κυμαίνονται από 10,8% για τους νέους ασφαλισμένους, και 7,9% για τους παλαιότερους ανάλογα και με την ασφαλιστική τους κλάση». Η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποίησαν επανειλημμένα παραστάσεις στο ΔΣ του ΟΑΕΕ και απαίτησαν «καμία αύξηση» στις ασφαλιστικές εισφορές, ωστόσο τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά, «ούτε πήραν υπόψη τους τη μελέτη της αναλογιστικής τους επιτροπής, που λέει ότι για να ορθοποδήσει το Ταμείο χρειάζεται σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος».

«Οι αυξήσεις στις εισφορές μεγαλώνουν το έλλειμμα του Ταμείου», τονίζει η ΟΒΣΑ και επισημαίνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις μηνιαίες ασφαλιστικές δόσεις σε 14 από 12, αλλά και ότι οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές είναι 4 φορές περίπου πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό και γίνονται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αναφερόμενη στους υπεύθυνους για την κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), η Ομοσπονδία εντοπίζει τις κυβερνήσεις που ψήφισαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάγματα, που οδήγησαν σε αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, καταλήστευση των αποθεματικών, μη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων και υποχρηματοδότηση από το κράτος.

Η ΟΒΣΑ τονίζει ότι η πολιτική που ακολουθείται στο Ασφαλιστικό θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία του Ταμείου, υπονομεύει παροχές και συντάξεις. Προσθέτει ότι «για το 2008 οι συνταξιούχοι ουσιαστικά δεν παίρνουν αύξηση. Παίρνουν ένα επίδομα εφάπαξ 300-500 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξής τους. Οι συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.100 ευρώ δεν παίρνουν τίποτα». Υπογραμμίζει ότι «πρέπει να πάψουμε να εμπιστευόμαστε τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, τα κόμματα που ακολουθούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η πολιτική τους υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να πάψουμε να εμπιστευόμαστε τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ γιατί ευθύνονται για την κατάσταση στον ασφαλιστικό μας οργανισμό, γιατί συναινούν στην πολιτική που θέλει την ασφάλιση και την Υγεία σαν τομείς κερδοσκοπίας των επιχειρηματιών και όχι σαν κοινωνικά δικαιώματα. Είναι ανάγκη να αποδυναμωθούν συνδικαλιστικά και πολιτικά αυτές οι δυνάμεις, για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός ενάντια στο νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα(2021-08-03 00:00:00.0)
Για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια(2008-07-02 00:00:00.0)
Αγώνας για να μην εφαρμοστεί ο σφαγιασμός(2006-10-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ(2006-06-14 00:00:00.0)
Υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές(2005-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ