Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
«Κοίτα μακριά, έξω από τα όρια του συστήματος»

Προκήρυξη - κάλεσμα στους μαθητές που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, να είναι κόκκινη η πρώτη τους ψήφος, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ

«Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη», καλεί η ΚΝΕ τους χιλιάδες μαθητές των τελευταίων τάξεων στα Λύκεια, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη. Με μια δισέλιδη προκήρυξη, οι οργανώσεις της ΚΝΕ οργώνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, συζητώντας με τους μαθητές για την ΕΕ και καλώντας τους να ρίξουν ψήφο απειθαρχίας και ανυπακοής στην ευρωένωση, να ρίξουν ψήφο στο ΚΚΕ. «Οσα μέχρι τώρα φώναζες στις διαδηλώσεις, όσα σε έκαναν να αγανακτείς μπορείς τώρα να τα μετατρέψεις και σε ψήφο. Η ψήφος δε θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας σε μια μέρα. Είναι όμως όπλο. Μην τους το χαρίσεις», λέει η ΚΝΕ στην προκήρυξή της απευθυνόμενη στους μαθητές.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να μην εμπιστευθούν κανένα από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ίδια πολιτική (...) Εχουν δοκιμαστεί. Μην τους πιστέψεις. Εφεραν στη νεολαία: Τον εργασιακό μεσαίωνα, τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της παιδείας, το σχολείο που εξοντώνει, τον αυταρχισμό, την καταστολή». Για το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΝΕ ενημερώνει τους μαθητές ότι «πανηγύρισε το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τον ευρωστρατό, δηλαδή όλες τις αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ. Χρησιμοποιεί ψευτοεπαναστατική φρασεολογία και την ίδια ώρα γλυκοκοιτάει προς μια κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Είναι αφερέγγυοι! Αλλάζουν θέσεις όπως οι χαμαιλέοντες». Αντίστοιχα για το ΛΑ.Ο.Σ., που επίσης είναι σε συμφωνία με την ΕΕ, η ΚΝΕ τονίζει: «Είναι κόμμα επικίνδυνο, εχθρικό με τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις. Αρνείται κάθε μέτρο κατά της πλουτοκρατίας και την ίδια ώρα ζητά να παρθούν μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες, τους εργάτες».

Διάλεξε το δρόμο που οδηγεί στο μέλλον

«Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μας ξέρεις. Μαζί είμαστε χρόνια τώρα στο δρόμο του αγώνα. Μαζί παλεύουμε χρόνια τώρα την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Μαζί διεκδικούμε χρόνια τώρα τα δικαιώματά μας. Το ΚΚΕ σου λέει αυτά που οι άλλοι σου κρύβουν. Σου λέει την αλήθεια όπως την έλεγε πάντα χωρίς μισόλογα. Η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη. Είναι ένωση των καπιταλιστών. Είναι εχθρός των εργαζομένων και των παιδιών τους. Δε γίνεται καλύτερη», επισημαίνει η ΚΝΕ και συνεχίζει:

«Στους νέους δεν ταιριάζει η μοιρολατρία. Η αποδέσμευση από την ΕΕ και η πάλη για ριζικές αλλαγές στην εξουσία είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη των λαών και της ειρήνης. Η πάλη για να έρθουν στην εξουσία οι άνθρωποι του μόχθου, ο αγώνας για την λαϊκή εξουσία είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να ζούμε ανθρώπινα, εμείς και οι οικογένειές μας, για σίγουρο μέλλον. Μικροί είναι οι λαοί που σκύβουν το κεφάλι. Η ψήφος στο ΚΚΕ ενώνει τη φωνή σου με τους λαούς στην Ευρώπη που αντιστέκονται. Με τους λαούς που διεκδικούν να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους».

«Ανοιξε τώρα και με την ψήφο σου το δρόμο που οδηγεί στο μέλλον. Κοίτα μακριά, έξω από τα όρια του συστήματος», καταλήγει στο κάλεσμά της η ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2012-04-07 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2012-04-06 00:00:00.0)
«Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη!»(2012-04-03 00:00:00.0)
Ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί των μαθητών(2012-02-29 00:00:00.0)
Μαζί στην αντεπίθεση(2008-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ