Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη στην ΕΥΔΑΠ για τις πλημμύρες

Ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων της ΕΥΔΑΠ και κάθε άλλου αρμόδιου για την κατασκευή ακατάλληλων φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή της πρωτεύουσας, που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές το περσινό καλοκαίρι, άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παντ. Στραγάλης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα, οι πλημμύρες που είχαν πλήξει κυρίως τα νότια προάστια της Αττικής, οφείλονταν στην ακαταλληλότητα των φρεατίων και στην αδυναμία τους να συγκρατήσουν τους μεγάλους όγκους των νερών της βροχής. Υπενθυμίζεται πως μεγάλες καταστροφές είχαν σημειωθεί στην περιοχή της Γλυφάδας, από τον παραλιακό δρόμο μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη και άλλους δήμους.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας έγιναν αυτοψίες στις πλημμυρισμένες περιοχές, μετά από καταγγελίες πολιτών για κακοτεχνίες στους δρόμους, πλημμελή καθαρισμό των φρεατίων κλπ. Ο εισαγγελέας ζήτησε από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών των καταγγελιών, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ευθύνονται υπάλληλοι των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ ή εργολήπτες δημόσιων έργων. Τελικά, αποδείχτηκε πως για τις πλημμύρες έφταιγε η μορφή των φρεατίων, που είχαν επιλεγεί και κατά τη γνώμη του εισαγγελέα θα έπρεπε να είναι κωνικά και όχι τετράγωνα, ώστε να καθαρίζονται εύκολα και να εμποδίζουν τα σκουπίδια να εισέρχονται στους αγωγούς και να τους φράζουν.

Η ποινική δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και, κυρίως, εναντίον των προσώπων που είχαν την ευθύνη της επίβλεψης του έργου κατασκευής των φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί προανάκριση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ