Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Ξεχώρισαν Μάρας και Κοσμίδης

Με τον Βλάση Μάρα βγαλμένο από τα παλιά να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και την πάντα σταθερή αξία του Λευτέρη Κοσμίδη που πήρε το χάλκινο μετάλλιο, η ελληνική αποστολή πανηγύρισε δύο σπουδαίες επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στο Μιλάνο..

Στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και παίρνοντας και μια προσωπική ρεβάνς για την άσχημη παρουσία στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Ελληνας αθλητής πρώτευσε στο αγώνισμα συγκεντρώνοντας 15,375 βαθμούς (2ο ο Ιταλός Κάσινα 15.250, 3ος ο Ουκρανός Κουσνέκοφ 14.925). Το χρυσό μετάλλιο είναι το 4ο του Μάρα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το πέμπτο συνολικά αφού έχει και ένα ασημένιο στην κατοχή του.

Την σταθερή του αξία απέδειξε για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (όπως και δύο χρόνια πριν αν και έφηβος στην κατηγορία των ανδρών) συγκενρώνοντας 15.350 βαθμούς. Χρυσός ήταν ο Γερμανός Φάμπιαν Χάμπιχεν με 15,450 και ασημένιος ο συμπατριώτης του Μάτιας Φάριγκ (15.400).

  • Τα λάθη ήταν η αιτία που στέρησαν από τον Δημοσθένη Ταμπάκο στους κρίκους (κακή έξοδος και λάθος στο αιώρημα) και την Βασιλική Μιλούση (πτώση) στη δοκό τη διάκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ