Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές ενέργειες της πολυεθνικής ΤΖΑΜΠΟ, που απέλυσε μιαν ακόμα εργαζόμενη, καλεί τους εργαζόμενους η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Υπογραμμίζει ότι πληροφορίες θέλουν την εργοδοσία να σχεδιάζει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας του προσωπικού αορίστου χρόνου σε μερικής απασχόλησης με 2ωρα και 3ωρα. Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να αγωνιστούν για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ: Να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες για ένα μαζικό και ταξικά ισχυρό σωματείο, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας και Χαρτονοποιίας Νομού Αττικής, Πειραιώς και Νήσων. Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου πραγματοποιούνται από τις 7 έως και τις 9 Απρίλη. Το πρωί στους χώρους δουλειάς και το απόγευμα (4-7 μ.μ.) στα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος, τηλ. 210-5223756).

ΕΥΑΘ: Την επανακρατικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), που η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί έναντι πινακίου φακής, ζητούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. «Καμιά αναμονή, αποφασιστικά, πρέπει οι εργαζόμενοι όχι μόνο στην ΕΥΑΘ αλλά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να αντιδράσουν, να παλέψουν για νερό φθηνό, υγιεινό, αποκλειστικά δημόσιο αγαθό», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Καλεί εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, δημοτικές κινήσεις, λαϊκούς φορείς, να ξεσηκωθούν συντονισμένα, αφού νερό στα χέρια του ιδιώτη σημαίνει ότι ένα φυσικό αγαθό γίνεται πανάκριβο και κακής ποιότητας εμπόρευμα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΓΜΕ:Συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα στις 12 μ., πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών, καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο οδηγεί το Ινστιτούτο στην υποβάθμιση και την απαξίωση.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις από την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και τις επιπτώσεις που έχει στις γυναίκες, συνδιοργανώνουν σήμερα, 1η Απρίλη , ο Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου «Στοργή του Παιδιού», ο Σύλλογος Γυναικών Ευγένειας - Χαραυγής «Η κυψέλη», ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Εστία της γυναίκας» και η Ομάδα Γυναικών Δραπετσώνας (μέλη της ΟΓΕ). Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 μ.μ., στο Β' ΚΑΠΗ Κερατσινίου (2 στενά πίσω από το Δημαρχείο).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ: Στη διαπίστωση ότι υπό τις παρούσες συνθήκες των τρομακτικών ελλείψεων γιατρών είναι αδύνατη η εφημερία και ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργία όλων των τμημάτων κατέληξαν χτες οι διευθυντές των δέκα κλινικών του Νοσοκομείου Πατησίων. Τη θέση αυτή κοινοποίησαν εγγράφως στη Διοίκηση του νοσοκομείου. Οι επικουρικοί μαζί με τους ειδικευόμενους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας λόγω των απλήρωτων εφημεριών από το Νοέμβρη 2008 μέχρι σήμερα. Η Διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε και χτες με «μπαλώματα», υπογράφοντας συμβάσεις με δύο επικουρικούς γιατρούς, ενώ σήμερα πρόκειται να υπογράψει συμβάσεις με ακόμα δύο επικουρικούς γιατρούς.

ΠΙΣ: Με καθυστέρηση 11 ημερών - από τότε που υπογράφτηκε - πήρε χτες αριθμό στο Φύλλο της Εφημερίδας (ΦΕΚ) η αντιδραστική απόφαση του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την καθαίρεση του εκλεγμένου Προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Σήμερα αναμένεται το ΔΣ του ΠΙΣ να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναίρεσης της υπουργικής απόφασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά τα χειροκροτήματα έρχονται οι απολύσεις(2020-04-24 00:00:00.0)
Επιβεβαίωση της άθλιας κατάστασης που είχε αναδείξει το ΚΚΕ(2020-02-04 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο για την Υγεία στη Σάμο(2019-08-27 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-02-22 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» λόγω ελλείψεων προσωπικού(2009-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ