Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καμπανάκι κινδύνου για τους εργαζόμενους

Καλοδεχούμενος ο νέος ιδιοκτήτης, αρκεί να είναι φερέγγυος, λέει η συνδικαλιστική πλειοψηφία

Πωλητήριο έβαλε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η γερμανική πολυεθνική «Thyssen Kroupp», ενισχύοντας την αγωνία των εργαζομένων για τα εναπομείναντα δικαιώματά τους και τις θέσεις εργασίας τους. Μέχρι το δεύτερο 15ήμερο του Ιούνη, όπως γνωστοποίησε η γερμανική εταιρεία, θα έχει βρεθεί ο καινούριος αγοραστής του ναυπηγείου ή ο «βιομηχανικός συνεργάτης», σύμφωνα με την «Thyssen».

Και ενώ οι εξελίξεις στο ναυπηγείο έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι εχθρική για τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μόνο που ...προσφέρει είναι κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ της διοίκησης του Σωματείου σπεύδει να στρώσει και αυτή τη φορά το χαλί για να υποδεχτεί και το νέο αφεντικό.

Οι προθέσεις των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού αποκαλύφθηκαν πλήρως χτες το πρωί στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε μέσα στο ναυπηγείο. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και από κοντά της ΔΑΚΕ και με ...βοηθό τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, κάλεσαν τους εργαζόμενους σε «ενότητα» υποταγής στο νέο αγοραστή. Να αποδεχτούν δηλαδή το νέο αφεντικό, αρκεί να αποδειχτεί «φερέγγυος»!

Στον αντίποδα αυτών των «συνδικαλιστών», οι ταξικές δυνάμεις της παράταξης της «Εργοστασιακής Επιτροπής» (ΕΕΝΣ), από το βήμα της συνέλευσης και με ανακοίνωση, κάλεσαν τους εργαζόμενους να «επιστρατεύσουν» την πλούσια πείρα τους από τα όσα έχουν τραβήξει από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οργανώνοντας τον αγώνα για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας και να διεκδικήσουν επαναφορά του Ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο. Με προοπτική τον Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας μέσα στα πλαίσια μιας άλλης σχεδιασμένης οικονομίας που τα βασικά μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ