Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληρώθηκε ο εφοπλιστής, όχι οι εργαζόμενοι

Απτή απόδειξη ότι οι εφοπλιστές είναι «κράτος εν κράτει» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτέλεσε το γεγονός ότι από προχτές ο εφοπλιστής Αγούδημος αφού έβαλε στην «τσέπη» 1.500.000 ευρώ ως επιδότηση και χτες αναμενόταν να πάρει άλλες 300.000 ευρώ, «έλυσε» τους κάβους και επαναδρομολόγησε τα σαπάκια του, τα οποία είχε δέσει παράνομα από την περασμένη βδομάδα, αξιώνοντας «ζεστό χρήμα» και νέες «άγονες» γραμμές αποκλείοντας νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Αργά προχτές το βράδυ απέπλευσε το «ΜΙΛΕΝΑ», ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και το 40χρονο «ΝΤΑΛΙΑΝΑ». Και ενώ το χρήμα «ρέει» προς τα θησαυροφυλάκια του εφοπλιστή και όπως φαίνεται έχουν γίνει αποδεχτές από το ΥΕΝ και οι υπόλοιπες αξιώσεις του, οι ναυτεργάτες των πληρωμάτων των πλοίων του δεν έχουν πάρει ακόμα τους μισθούς των μηνών Φλεβάρη και Μάρτη!

Δεδουλευμένα από το Γενάρη οφείλει ο εφοπλιστής και στους υπαλλήλους των γραφείων της εταιρείας του, GA FERRIES. Ακριβώς 300 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν χτες και στον εφοπλιστή Μανούση στον οποίο ανήκει η εταιρεία ΣΑΟΣ, όμως μέχρι αργά χτες το βράδυ οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» παρέμεναν εγκαταλειμμένοι χωρίς τροφοδοσία, ενώ είναι απλήρωτοι από το Γενάρη!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ