Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να τιμωρηθούν και πολιτικά οι ένοχοι

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης δεν είναι κάτι το απρόσμενο. Το ίδιο και η παραδοχή από την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί και σ' αυτή την απόφαση».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, που χτες περιόδευσε σε τόπους δουλειάς του δημόσιου τομέα, ενημερώνοντας πλατιά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για τον πραγματικό χαρακτήρα και τους πολιτικούς ενόχους της απόφασης που πήρε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το μεσημέρι, συνδικαλίστριες της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Το υπουργείο δήλωσε αναρμόδιο για το θέμα (!) και παρέπεμψε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ξεκάθαρες οι ευθύνες

«Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 5 έως 17 χρόνια και στις εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιείται, τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και πριν από το ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στο δημόσιο, την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα «να καταδικάσουν την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ.). Στην ίδια λογική με τα παραπάνω κόμματα και την ευρωπαϊκή πολιτική, οι πλειοψηφίες στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ ξεγελούν τους εργαζόμενους σπέρνοντας αυταπάτες και εφησυχασμό προκειμένου να κερδίζει χρόνο ο αντιλαϊκός μηχανισμός και να διαμορφώνει συνειδήσεις υποταγής.

Είναι γνωστές οι δηλώσεις στελεχών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι θα κερδίσουμε δικαστικά τα όρια συνταξιοδότησης και η παρότρυνση να μη βιαστεί καμιά εργαζόμενη να βγει στη σύνταξη. Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις της Γραμματείας γυναικών της ΑΔΕΔΥ και η επίκληση προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια απόφαση που θα εξισώνει προς τα κάτω τα όρια συνταξιοδότησης. Το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες, τις επικλήσεις τις πετάει στα σκουπίδια. Το οργανωμένο ταξικό κίνημα φοβάται».

Ενταση των ταξικών αγώνων

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι στοιχείο της ταξικής πάλης και ο σεβασμός στα δικαιώματά τους, στον αναπαραγωγικό τους ρόλο και στη βιολογική τους διαφορά απαιτεί μέτρα στήριξης, απαιτεί να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη οι γυναίκες από τους άνδρες τουλάχιστον 5 χρόνια». Καλεί τις εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να οργανώσουν Επιτροπές γυναικών στους χώρους δουλειάς, Επιτροπές Αγώνα για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας στις 2 του Απρίλη, να παλέψουν με όλους τους εργαζόμενους:

  • Για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της οδηγίας αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Για όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 και στα 50 αν είναι στα ΒΑΕ ή στα 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και του ρόλου της μητρότητας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση - πρόκληση για τις εργαζόμενες(2009-11-13 00:00:00.0)
Εντείνουν την αντιασφαλιστική επίθεση(2009-08-22 00:00:00.0)
Για την αντεργατική απόφαση του ευρωδικαστηρίου(2009-03-28 00:00:00.0)
Οι «ανησυχίες» της ΓΣΕΕ(2007-09-28 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη έχει τα δικά της αιτήματα(2002-03-13 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη έχει αιτήματα(2002-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ