Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Εντεινόμενος αντικομμουνισμός

Η κλιμάκωση της μεθοδευμένης αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του 2005 και το πλήθος των εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προσυπέγραψαν «νεοφιλελεύθεροι», «σοσιαλδημοκράτες» τα επόμενα χρόνια, αργά ή γρήγορα περιμέναμε το επόμενο «χτύπημα». Αυτό δεν άργησε να έρθει. Μέσα σε μια βδομάδα από τις 18 μέχρι τις 25 Μάρτη 2009 η Τσέχικη Προεδρία της ΕΕ ανέλαβε να διοργανώσει αρχικά ημερίδα και στη συνέχεια να συγκαλέσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ...καταδικάσει τα «εγκλήματα του ολοκληρωτικού κομμουνισμού». Κοινή συνισταμένη της συντονισμένης επιχείρησης της ΕΕ η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό.

H Ευρωπαϊκή Ενωση εντείνει λοιπόν την αντικομμουνιστική της επίθεση. Στόχος της αστικής τάξης του ευρωοικοδομήματος δεν είναι μόνο η αναθεώρηση της ιστορίας μέσα από την παραχάραξή της, αλλά η συνολική συκοφάντηση της ιστορίας του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος. Το κύριο που επιδιώκουν είναι να χτυπήσουν τη μακρά αγωνιστική διαδρομή των κομμουνιστών και μέσα απ' αυτό των λαϊκών επαναστατικών κινημάτων που πρωτοστάτησαν μέσα στους μεγάλους ταξικούς -πολιτικούς αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα ειδικά μέσα στην εξελισσόμενη οικονομική κρίση του καπιταλισμού. Με την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και την προσπάθεια εξίσωσής του με τα εγκλήματα του Ναζισμού, οι αστοί πάνε να προλάβουν, να εμποδίσουν, την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και του επαναστατικού κινήματος. Να χτυπήσουν κάθε λαϊκό κίνημα αμφισβήτησής τους και ανατροπής τους.

Στοχεύουν να «ποινικοποιήσουν» τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών μαζών. Η επίθεση εναντίον των κομμουνιστών, της πρωτοπορίας του λαϊκού κινήματος, είναι προπομπός της επέλασης με νέα κατασταλτικά μέτρα, συνολικά εναντίον του εργατικού κινήματος. Παράλληλα με τη λαίλαπα των μέτρων που λαμβάνουν στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης - οι αποφάσεις της τελευταίας Συνοδού Κορυφής της ΕΕ - καταστρατηγούν και χτυπούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους φροντίζουν να θωρακίσουν το σύστημά τους τσακίζοντας και τις λαϊκές ελευθερίες. Σήμερα χτυπούν τον κομμουνισμό, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να τις «εμφυσήσουν» την πεποίθηση ότι η κομμουνιστική θεωρία ...συνάδει με το έγκλημα, γιατί τρέμουν στην ιδέα ότι στις γραμμές της εργατικής τάξης πυκνώνουν σήμερα οι φωνές που αμφισβητούν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και αρχίζουν να ξανασυζητούν το διαφορετικό σοσιαλιστικό μοντέλο ανάπτυξης.

Σ' αυτούς που επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία, την οποία οι λαοί έγραψαν με το αίμα και τους αγώνες τους κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να τους δώσει «συγχωροχάρτι». Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής. Απέναντι στο μέτωπο της αστικής τάξης, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο. Να υπερασπιστούν πρώτα και κύρια τη δική τους ιστορία, τους ιστορικούς ταξικούς αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Να αναλογιστούν την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και πώς αυτή επέδρασε σε συνδυασμό με τους αγώνες των εργαζομένων στις καπιταλιστικές οικονομίες για την κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στο μέτωπο δράσης για να μην περάσει η αντικομμουνιστική υστερία οφείλει να συμμετέχει κάθε εργαζόμενος που παλεύει και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο δικό του και των παιδιών του.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ