Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Απεργούν και διεκδικούν στις 2 Απρίλη

Κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Ομόνοια

Κάλεσμα στους ηθοποιούς να συμμετέχουν στην απεργία της 2 Απρίλη και στη συγκέντρωση, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ομόνοιας, απευθύνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ηθοποιών βιώνει μεγάλες περιόδους ανεργίας και όσοι έχουν δουλειά δέχονται πολλές φορές την κατάφωρη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» σημειώνεται στο κάλεσμα. «Στο ήδη άσχημο αυτό κλίμα, έρχεται να προστεθεί και η οικονομική κρίση που στο όνομά της οι εργοδότες όλων των κλάδων, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ακόμα μεγαλύτερη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων... Μπροστά σ' αυτή την επίθεση που θα έχει ως συνέπεια την ακόμα σκληρότερη εκμετάλλευση, την ακόμα μεγαλύτερη αμφισβήτηση των εναπομεινάντων δικαιωμάτων και της κοινωνικής θέσης των εργαζομένων, οι ηθοποιοί δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι».

«Οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ έχουν υποβαθμίσει τα θέματα του Πολιτισμού, μειώνοντας κάθε χρόνο τα χρήματα που δίνει τόσο στα κρατικά, στα δημοτικά θέατρα, όσο και στους θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να οφείλει ακόμα επιχορηγήσεις από το 2007. Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία, ακόμα και των συναδέλφων που έχουν την οικονομική ευθύνη των θιάσων, σε όλους τους χώρους δουλειάς, είναι επιβεβλημένη».

Το ΣΕΗ καλεί τους ηθοποιούς ν' αντισταθούν και να διεκδικήσουν: Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό 2%. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον Οπτικοακουστικό Τομέα. Κατώτερος μισθός στο θέατρο 1.400 ευρώ. Επαναφορά των 50 ενσήμων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να μην βγει καμία κατηγορία καλλιτεχνών από το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου να συνδέεται με την προώθηση της ποιοτικής ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής και όχι με τις ανάγκες της πολυεθνικής βιομηχανίας του θεάματος. Επαρκή χρηματοδότηση των Κρατικών Θεάτρων. Να μη γίνει καμία περικοπή θέσεων εργασίας και δραστηριοτήτων τους. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση για το Θέατρο και τις άλλες Τέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ